У Вінниці правоохоронці затримали чоловіка, який переправляв ухилянтів в гідрокостюмах через Дністер за кордон

У Вінниці правоохоронці затримали чоловіка, який переправляв ухилянтів в гідрокостюмах через Дністер  за кордон

51-річний зловмисник вигадав та відпрацював спосіб, за допомогою якого чоловіки намагались незаконно перетнути річку Дністер та потрапити до Республіки Молдова. Його «клієнти» перепливали транскордонну річку у гідрокостюмі, - повідомляє ГУ НП у Вінницькій області.

За словами начальника Могилів-Подільського районного відділу поліції Василя Ободовського, під час досудового розслідування слідчі довели причетність зловмисника до двох злочинних епізодів. В обох випадках фігурант підшукав чоловіків, які хотіли незаконно залишити межі країни й створював для цього всі необхідні умови. Він завчасно купував для своїх «клієнтів» необхідний спецодяг та вакуумні пакети для їх речей. Також правопорушник знаходив місця, де чоловіки могли переплисти річку та потрапити до сусідньої країни.

За свої «послуги» чоловік просив до від 3 500 до 5000  доларів США з одного «клієнта».

Процесуальне керівництво досудового розслідування здійснює Могилів-Подільська окружна прокуратура, оперативний супровід забезпечують працівники Могилів-Подільського прикордонного загону.

За вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України чоловіку повідомлено про підозру.

За такі правопорушення йому загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ХМІЛЬНИЦЬКОМУ РАЙОНІ ЧОЛОВІК ВБИВ СВОЮ ОДНОСЕЛЬЧАНКУ. ЙОГО ЗАТРИМАЛА ПОЛІЦІЯ

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини