У Вінниці судитимуть місцевого жителя, який вербував чоловіків у лави "вагнерівців"

У Вінниці судитимуть місцевого жителя, який вербував чоловіків у лави "вагнерівців"

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури за фактом державної зради до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 43-річного жителя м. Вінниці (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що за завданням представників спецслужб рф чоловік протягом листопада – грудня 2022 року підшуковував та вербував до складу так званої приватної військової компанії «Вагнер» (також відома як ПВК «Ліга») жителів м. Вінниці для їхньої подальшої участі у бойових діях проти України. Він пропонував кандидатам грошову винагороду від 2 до 4 тис. дол. на місяць. 

Зокрема таку «пропозицію» прийняв вінничанин, який раніше відбував ув’язнення разом з обвинуваченим в одній з установ виконання покарань. У військовому формуванні новобранець мав виконувати завдання, пов’язані з охороною стратегічно важливих російських об’єктів на тимчасово окупованих територіях України.

Про успішне вербування обвинувачений прозвітував куратору-«вагнерівцю», від якого натомість отримав детальні інструкції про перехід завербованого на бік ворога. 

Обвинуваченого було затримано у м. Вінниці, та на час слідства судом до нього застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

За інкримінований злочин передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Вінницької обласної прокуратури

 

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ВІННИЦІ СБУ ЛІКВІДУВАЛА ВОРОЖУ БОТОФЕРМУ, ЯКА ЩОДНЯ СТВОРЮВАЛА ДО 500 ФЕЙКОВИХ АКАУНТІВ ДЛЯ «РОЗГОНУ» КРЕМЛІВСЬКИХ НАРАТИВІВ

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини