У Вінниці жінка хотіла вбити 83-річну бабусю заради квартири

У Вінниці жінка хотіла вбити 83-річну бабусю заради квартири

Вбивство жінка планувала за допомогою забороненого медичного препарату, який повинен був призвести до нібито природної смерті жертви. 4 вересня, у день народження бабусі, правоохоронці завадили реалізації моторошного плану піклувальниці, - повідомляє  поліція Вінниччини.


У 2020 році жінка уклала з пенсіонеркою договір довічного утримання. Відповідно до цієї угоди, у разі смерті підопічної, у власність доглядальниці переходить квартира. Сама 83-річна жінка довіряла помічниці, а та дійсно всіляко їй допомагала. Згодом, фігурантка захотіла «пришвидшити процес» отримання житла, й почала підшукувати медичну речовину, за допомогою якої людину можна позбавити життя.

Вінничанку затримали на одній з вулиць обласного центру одразу після передачі їй ампул з імітацією сильнодіючого лікарського засобу. 

У ході санкціонованих обшуків працівники поліції вилучили медичні препарати, заборонені у вільному продажі, оригінали та копії різної документації, чорнові записи, мобільні телефони, а також 11 900 доларів.

Жінка затримана у процесуальному порядку. Слідчі вже повідомили їй про підозру за ч. 1 ст. 14, п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України (готування до умисного вбивства з корисливих мотивів), а суд обрав запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави 605 600 гривень.

Заходи з викриття злочинних дій фігурантки проводили слідчі слідчого управління, оперативники Управління стратегічних розслідувань та УСБУ у Вінницькій області, під процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури.

 

Підписуйтесь на телеграм канал Gazetahm.org
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини