У Європі прогнозують аномально теплу зиму, що знизить попит на природний газ

У Європі прогнозують аномально теплу зиму, що знизить попит на природний газ

Служба зміни клімату Європейського Союзу Copernicus прогнозує, що температура повітря в Європі прийдешньої зими з великою ймовірністю буде значно вищою за норму.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Bloomberg.

Згідно з прогнозом Copernicus, в прибережних регіонах Балтійського, Середземного і Північного морів майже напевно спостерігатимуться температури, що перевищують середні історичні показники.

За оцінками метеорологічної служби ЄС, з імовірністю від 50% до 60% зимова температура буде значно вищою за історичні норми на більшій частині Великої Британії, а також Центральної та Південної Європи.

Крім того, на переважній більшості території Франції та Німеччини з імовірністю від 40% до 50% протягом наступних трьох місяців кількість опадів буде нижчою за середню. Це може вплинути на внутрішній річковий транспорт і гідроенергетику, а також на гірськолижний сезон.

Що стосується глобальної картини, то, за даними Copernicus, із 60-70%-вою ймовірністю центральна й південна частина США, а також більшість території Китаю, Японії та Росії охоплять зимові температури, що значно перевищують норму.

Як зауважує Bloomberg, аномально високі зимові температури в Європі можуть знизити попит на природний газ, і його запасів, вочевидь, буде достатньо для задоволення попиту навіть у разі холодного початку 2023 року.

У проєкті Copernicus беруть участь учені з Британії, Франції, Німеччини, Італії та США. Він складає кліматичні прогнози на основі численних вимірювань супутників, кораблів, літаків і метеостанцій по всьому світу.

Раніше служба зміни клімату Європейського Союзу повідомила, що жовтень 2022 року став найтеплішим у Європі за всю історію спостережень.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ХМІЛЬНИКУ ТА ОБЛАСТІ ОЧІКУЄТЬСЯ ТЕПЛА ЗИМА

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини