Учениця з Хмільника на Вінниччині переможниця престижного конкурсу

Учениця з Хмільника на Вінниччині переможниця престижного конкурсу

Учениця загальноосвітньої школи №3 міста Хмільника Софія Федорова перемогла на літературному конкурсі для дітей та молоді  "Під знаком Симаргла”, переможців якого днями визначили у Чернігові.

Компетентне журі у складі письменників, літературознавців, бібліотекарів  високо оцінило її есей “Фарби Десни”, що приніс їй перемогу в категорії “середня група - проза”. Про це повідомляє телерадіокомпанія  SVOBODA.FM.

Літературний конкурс проводився в Чернігові  та був приурочений до 398-ї річниці надання Чернігову магдебурзького права.

Як відзначають організатори конкурсу: «Нам дуже приємно, що діти й молодь радують своїм творчим потенціалом. На конкурс надійшло близько пів сотні заявок, не лише з Чернігова, а і з інших міст та містечок України (Київ, Харків, Херсон, Вінницька область, Дніпропетровська область) та навіть із-за кордону (Мілан, Італія)».

Софія Федорова - учениця школи №3 міста Хмільника. У школі відзначають її талант та зазначають, що Софія краща учениця. Вона пише цікаві розповіді, есе, оповідання, фентезі. Твори юної письменниці подобаються читачам та приносять їй перемоги у різноманітних конкурсах.

Хмільничанка - лауреатка VII Всеукраїнського онлайн-конкурсу «ШЕВЧЕНКОВА ВЕСНА» у номінації «Проза», Всеукраїнського літературно-мистецького конкурсу на кращу відеопоезію Олени Теліги «Щоб далі йти дорогою одною».

Софія Федорова бере участь у різноманітних літературних конкурсах. Так, один із своїх творів вона подала на літературний конкурс творів у жанрі фантастики та фентезі «ФантФест», голосування в якому буде тривати до 20 квітня, а її твір «Останнє відлуння» наразі займає перше місце.

Серед інших конкурсів, у яких юна хмільничанка бере участь – конкурс оповідань «Місто химер», який проводить видавництво «НК-Богдан». Твір «АстроНЯВти» пройшов відбір, прийнятий на конкурс та опублікований на сайті видавництва. Також роботи учениці прийняті на конкурси VivArt, Корнійчуковський конкурс «Море талантів», літературний конкурс ім. Чабанівського «Природи ніжний пагінець», літературний конкурс ім. Стефаника «Коротко. Сильно. Страшно», конкурс короткої прози ім. Чендея та багато інших.

Як повідомляють у школі, у якій навчається Софія, її есе «Чорнобильський лис» прийнято на конкурс «Пам’ятаємо, бережемо, віримо», який проводить Вінницька академія неперервної освіти та присвячений 35-й річниці Чорнобильської трагедії.

У зв’язку з карантинними обмеженнями урочиста церемонія нагородження переможців літературного конкурсу "Під знаком Симаргла” відбудеться після виходу Чернігівщини із “червоної зони”, про що організатори обіцяють повідомити додатково.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: БАНДУРИСТКИ З ХМІЛЬНИКА НА ВІННИЧЧИНІ ЗАЙНЯЛИ ПРИЗОВІ МІСЦЯ

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org  

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини