Уланівська громада хоче передати св. Вознесенський храм до Православної церкви України

Уланівська громада хоче передати св. Вознесенський храм до Православної церкви України

4 травня в селі  Уланів відбулися збори місцевої релігійної громади. Результатом цих зборів стало клопотання про передачу місцевого св.Вознесенського храму до ПЦУ. Храм є одним з найстаріших у Хмільницькому районі. Він побудований у 1777 році.

Про це інформує Уланівська територіальна громада.

Жителями, які були присутні на зборах, прийнято рішення щодо делегування повноважень Уланівській сільській раді для направлення клопотання до Вінницької обласної військової адміністрації про передачу в постійне безоплатне користування релігійної організації «Релігійна громада парафії св.Вознесенського храму села Уланів Хмільницького району Вінницько-Тульчинської єпархії Української Православної Церкви (ПЦУ)» культової споруди (храму), що розташована у селі Уланів, Хмільницького району, - йдеться у повідомленні.

Уланівська громада просить передати свій стародавній храм до ПЦУУланівська громада просить передати свій стародавній храм до ПЦУ

В "московському патріархаті" вже поспішили охрестити таке рішення громади “рейдерським”.

На це досить емоційно відреагував у Фейсбук голова місцевої громади Олександр Гоцуляк.

Реагувати на звернення людей, які мене обирали, - це рейдерський захват? Бути патріотом і мати свою думку - це рейдерський захват? Чути хлопців з передової - це рейдерський захват? Просто чергова брехня і маніпуляція свідомістю людей! Такі питання вирішую не я, а жителі, і змусити нікого не можу і не робив цього, - зазначив Олександр Гоцуляк.

 

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ЧЕМПІОНКУ СВІТУ З ХМІЛЬНИКА МАР'ЯНУ ШЕВЧУК СУД ВИЗНАВ ВИНУВАТОЮ У СМЕРТЕЛЬНОМУ ДТП

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини