В ІСПАНІЇ УКРАЇНЦІ ПРОВОДЯТЬ АКЦІЇ НА ПІДТРИМКУ УКРАЇНИ

В ІСПАНІЇ УКРАЇНЦІ ПРОВОДЯТЬ АКЦІЇ НА ПІДТРИМКУ УКРАЇНИ

Нещодавно, а саме 21 квітня, з офіційним візитом до України прибув прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес. Він зустрівся з українським президентом Володимиром Зеленським і пообіцяв Україні підтримку на шляху до членства в ЄС. Однак, не лише політики Іспанії підтримують нашу країну та українців

Щонеділі, по майже всіх містах Іспанії, невпинно організовуються акції протесту проти фашистської агресії росії в Україні. Самі ж іспанці активно допомагають тимчасово переміщеним українцям. Зокрема: надають прихисток, роботу, можливість навчатися у школі, забезпечивши учнів мовним асистентом.

Про акції підтримки України телеканалу ЕспресоТВ розповіла жителька провінції Таррагона в Каталонії (Іспанія) Ульяна Шемелюк, родом з міста Тернопіль.

- Пані Ульяна, скільки місцевих прийшло акцію підтримки України?

- Сьогодні нас зібралось понад 1000 людей. Ми проживаємо в провінції Таррагона, до складу якої входять маленькі містечка, такі як Салоу та Ла Пинеда. Саме в них на даний час проживає досить багато біженців з України. Окрім самих біженців, на нашу акцію прийшли й чимала кількість місцевих жителів, серед яких також є вихідці з України.

Мітинг має назву «AYUDA A UCRANIA. STOP WAR». Ми проводимо його  щонеділі, на центральній вулиці міста Таррагона.

Даною акцією ми хочемо розповісти про війну в нашій країні, ми благаємо світ допомогти зупинити «руську навалу», та просимо про допомогу безпосередньо Україні й її жителям.

Наразі ми задоволені своєю роботою, й вважаємо, що мітинг вдався, й виконав своє завдання.

«Кожної неділі ми разом з іспанцями та каталонцями збираємось тут, аби довести, що наше серце разом з Україною й ми віримо в нашу перемогу! - зазначає ще одна учасниця акції Яна Шемелюк. - Сьогодні рівно два місяці з початку повномасштабної війни в нашій державі, й в велике свято Великодня ми прийшли сюди, аби показати що наші серця та душі разом з українцями.

Ми будемо стояти до кінця, до поки не закінчиться війна – кожного тижня, кожної неділі! Ми віримо в перемогу України! Слава Україні!»

- Як наразі Іспанія приймає біженців з України, адже їх до королівства приїхала чи мала кількість. В яких містах їх можливо розмістити більше, де є проблеми з місцями розселень?

- Іспанці доволі відкрита нація, яка любить українців, й завжди кажуть що ми схожі з ними по духу. Всі місцеві жителі, які бачать українця, можуть по серед вулиці підійти й попросити обійнятись, висловлюють слова підтримки.

На третій день війни ми відкрили асоціацію українців в Салоу. Президент - вінничанка Неля Слободянюк. Голова асоціації  Ульяна Шемелюк з міста Тернопіль та керівник з комунікаційних питань Яна Шемелюк з міста Тернопіль.

В ній відбувається підтримка наших біженців, надається допомога з перекладом документів, відбувається передача гуманітарної допомоги на Україну, й багато іншого. 

Ми сподіваємось й надалі отримувати підтримку іспанців для України та її жителів.

- Чи приходять вам листи-запити від українських колег-волонтерів? Та які саме види допомоги ви збираєте і куди вона направляється надалі?

Так. Нам приходять запити від наших  українських колег - волонтерів.

Ми в тандемі з Асоціацією Українців в провінції Таррагона, яка існує з 2014 року, та її президентом Віктором Казміруком, який родом з Вінниці, відправили фуру медикаментів.

ЇЇ прийняла група волонтерів з Вінниці, які розподілили ліки між вінницьким військовим шпиталем, військовими та по територіям, де є гуманітарна криза.

Також ми передали гуманітарну допомогу (для жінок дітей та солдатів) на Волочиський центр волонтерів - "ІНВОЛ ЦЕНТР".

- Чи планується подальша підтримка України та українців Іспанією після завершення війни?

Так ми плануємо в подальшому продовжувати нашу роботу після закінчення війни.

 

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

НА ВІННИЧЧИНІ У ЧОЛОВІКА ВИЛУЧИЛИ РУЧНИЙ КУЛЕМЕТ ТА БОЄПРИПАСИ(ВІДЕО)

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини