В Хмільнику на Вінниччині чоловік живе у «юрті»

В Хмільнику на Вінниччині чоловік живе у «юрті»

Особливий та дещо оригінальний будинок красується у нашому місті. Мабуть, кожен, хто проходить чи проїжджає повз цю оселю, замислюється: «А хто ж її збудував?», «Як її будували?», «Хто там господарює?». Люди навіть прозвали її «юртою», адже будинок незвичайний – круглий!
А кинув виклик традиційним прямокутним приміщенням Роман Яблонський. Родом чоловік з Одещини. Приїхавши якось у Хмільник - на батьківщину своїх батьків - залишився тут назавжди.  В нашому краї він вирішив збудувати оселю на земельній ділянці, яку отримав у подарунок від батьків.
- Будинок почав будувати з весни 2010 року. Спершу мені викопали криничку і провели світло, а вже потім почав закладати фундамент циліндричної форми з цементу. Стіни будинку зробив з глини із соломою, оскільки хотів, щоб в основі моєї оселі були тільки екологічно чисті матеріали. Великим плюсом стін з глини  є те, що влітку в оселі прохолодно, а взимку дуже тепло – кімнати прогріваються швидше, а нагріте повітря циркулює краще.  Робив усе сам, без допоміжної техніки, - розповідає пан Роман.
Під час будівництва чоловік жив у наметі, оскільки це була літня пора. Облаштував собі літній душ і туалет, так би мовити, жив повністю у польових умовах.
Круглі стіни вирішив зробити за фен-шуєм, адже прочитав, що найбільш досконалою формою будівлі є коло. 
- У такому будинку енергії всіх напрямків сходяться до центру, і в результаті там панує енергетична рівновага, до якої ми прагнемо при створенні ідеальної гармонії, – уточнює Роман. – Для мене моя оселя звичайна, просто круглої форми, я взагалі не розумію чому люди називають її «юртою», у мене не було в планах будувати щось таке незвичне.
Потрапивши в середину будинку, його оригінальність зачаровує – там немає жодного кутка. В оселі знаходиться одна спальня кімната та одна велика гостинна, в якій посередині стоїть пічка для опалення і приготування їжі, адже газу в «юрті» немає. Ще в будинку є другий поверх, де господар має завершити ремонт і вже тоді планує там зробити одну велику гостинну кімнату, де буде пригощати смаколиками своїх друзів. 
На даний час чоловік у своїй оселі і на подвір’ї господарює сам. Вирощує різні сорти земляної спаржі, навесні садить різноманітні овочі та декоративні квіти, які прикрашають клумбу, також на обійсті є садок з плодовими деревами. Здається, для життя в Романа є все, однак не вистачає одного –  люблячої сім’ї та дитячого сміху в оселі.
- Зараз якби у мене була ще сім’я, дитинка, я був би повністю щасливою людиною. Адже будинок збудував, ще й який, дерево в садку посадив, залишилось знайти кохану половинку.   

Тетяна Сенцова
"Життєві обрії"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ...ЛЮДИНА ПОЧИНАЄТЬСЯ З ДОБРА

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини