В Хмільнику судили хуліганів

В Хмільнику судили хуліганів

Нещодавно Хмільницький міськрайонний суд виніс рішення у справі трьох молодих хлопців, які весною цього року в стані алкогольного сп’яніння завдали шкоди КП «Хмільниккомунсервіс» на суму понад 6,5 тисяч гривень, за що довелось відповідати, - повідомляє Прес-служба Хмільницького міськрайонного суду.

В квітневу ніч у Хмільнику хлопці (за їхніми ж словами) розпивали пиво на території ринку. Далі вирішили піти у один із супермаркетів міста, а на своєму шляху зумисно перекидали смітники та лавки, били та перевертали альтанки у парку імені Тараса Шевченка, пробували зламати шлагбаум, пошкодили декоративну карету… Працівники поліції припинили такі дії. Далі було слідство та слухання справи у суді.

Перший з учасників проекту старанно виконував усі умови проекту: його мама відшкодувала усю суму за пошкоджене майно, хлопець відвідував співбесіди у місцевому Бюро безкоштовної  правової допомоги, виконував суспільно-корисну роботу протягом 3 днів, щиро покаявся, вибачився перед потерпілою стороною та підписав з комунальним підприємством «Хмільниккомунсервіс» угоду про примирення.

Суд, дослідивши усі докази, звільнив від кримінальної відповідальності цього юнака, на підставі статті 48 Кримінального кодексу України у зв’язку (особу, яка вперше вчинила злочин, може бути звільнено від кримінальної відповідальності, якщо буде визнано, що під час розслідування або розгляду справи в суді внаслідок зміни обстановки вчинене нею діяння втратило суспільну небезпечність або ця особа перестала бути суспільно небезпечною).

Інших двох юнаків Хмільницький міськрайонний суд визнав винними у вчиненні хуліганства групою осіб та призначив покарання у вигляді 2 років обмеження волі. Поклав на них обов’язки періодично з’являтись для реєстрації до місцевого органу з питань  пробації про зміну місця навчання, проживання та роботи. Якщо протягом одного року обвинувачені не скоять новий злочин та виконають обов’язки, покладені на них судом, то від відбування покарання їх буде звільнено.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА ВІННИЧЧИНІ СБУ ЗАТРИМАНО МИТНИКА, ЯКИЙ СПРИЯВ КОНТРАБАНДІ БУРШТИНУ

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини