В Хмільнику вітали видатного скульптора

В Хмільнику вітали видатного скульптора

Сьогодні в приміщенні Хмільницької міської ради приймав вітання в честь 40-річного творчого ювілею місцевий скульптор-монументаліст, Заслужений художник України, почесний громадянин міста Хмільника та Хмільницького району, меценат Віктор Стукан. Про це повідомляється на сайті Хмільницької міської ради.

Вітаючи ювіляра міський голова Микола Юрчишин подякував йому за  вагомий мистецький внесок у розвиток нашої громади, у формування арт-просторів територій, утвердження історичної пам’яті народу в монументальних скульптурах. Побажав натхнення на подальші творчі проєкти та висловив сподівання, що своєю творчою працею Віктор Євграфович буде і надалі збагачувати  нашу громаду.

Віктор Стукан – невтомний сподвижник і оптиміст з любов’ю несе до людей красу і почуття, втілені у глині, гіпсі, залізобетоні та кованій міді.

Особистий внесок скульптора у справу збереження історичної пам’яті налічує понад шість десятків пам’ятників. Митець створив чимало високохудожніх образів у галузі скульптури, що стали надбанням культурно-мистецької спадщини та здобули народне і міжнародне визнання.

У творчому доробку майстра – роботи монументального мистецтва, сім пам’ятників Т.Г.Шевченку. До речі, до 23-ї річниці незалежності України  24 серпня 2014 року на першому національному каналі було названо три  найкращі пам’ятники Т.Г. Шевченку. Пам’ятник у м. Хмільнику посів третє місце з 1250 пам’ятників, які знаходяться на території України.

Географія мистецьких робіт художника не обмежується лише подільським краєм. Його роботи прикрашають міста і села Вінницької, Хмельницької, Житомирської, Сумської, Харківської, Черкаської областей та Республіки Білорусь.

Лише на хмільницькій землі – понад три десятки пам’ятників, створених руками майстра. Це пам’ятник Т.Г. Шевченку в місті Хмільнику, пам’ятник Матері – берегині роду людського, пам’ятний знак жертвам голодоморів та політичних репресій у м. Хмільнику…

Як меценат Віктор Стукан власним коштом виготовив сім монументальних пам’ятників, шість із яких встановлені на теренах Вінниччини.

Фото із сайту Хмільницької міської ради

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини