В Хмільницькому районі вакцинуватимуть диких тварин

В Хмільницькому районі вакцинуватимуть диких тварин

В Хмільницькому районі буде проведено весняну кампанію з вакцинації м'ясоїдних тварин. Про це повідомляє Хмільницьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

 - На виконання Плану протиепізоотичних заходів з профілактики інфекційних хвороб тварин у Вінницькій області на 2024 рік у Хмільницькому районі з 2 по 4 травня 2024 року буде проведено весняну кампанію з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин.

- Звертаємось до громадян із проханням та з порозумінням поставитися до заходів з імунізації диких м’ясоїдних: при виявленні принад не переміщуйте їх та не беріть в руки, аби приманки залишались привабливими для тварин.

Наголошуємо, що брикети з вакциною не несуть небезпеки для людей та тварин.

Пероральна імунізація диких м'ясоїдних тварин здійснюється весною шляхом розповсюдження принад із вакциною вручну. Наразі, у зв'язку з воєнним станом, проводиться лише наземний розподіл принад на узліссях, на узбіччі доріг, біля річок, на сільськогосподарських угіддях тощо.

Принада має вигляд невеликих брикетів із запахом м'ясо-кісткового борошна, всередині яких капсула із вакциною.

Вакцина сприяє створенню імунітету, не викликає захворювання у молодих тварин, не сприяє виділенню вакцинного вірусу зі слиною, безпечна для інших тварин, безпечна для людини та природного середовища, стабільна в польових умовах.

У разі виявлення подібних принад - не беріть їх руками і не переносьте з місць розкладання, щоб тварини змогли їх знайти, - йдеться у повідомленні. 

Підписуйтесь на телеграм канал Gazetahm.org
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини