В Польщі починають діяти нові зміни перетину кордону для українців

В Польщі починають діяти нові зміни перетину кордону для українців

З 15 грудня для в'їзду до Польщі буде потрібний негативний тест, правило діє і для вакцинованих осіб. 14 грудня у Dzienniku Ustaw було опубліковано урядове розпорядження про нові заборони у зв’язку з пандемією. Про це повідомляють Життєві обрії з посиланням на інформаційно-аналітичний відділ «Перша Віза».

 

Відсьогодні, набувають чинності зміни щодо перетину кордону в Польщу для громадян з-поза меж Шенгенської зони. Всі українці при перетині кордону повинні надати прикордоннику Польщі негативний результат діагностичного тесту (ПЛР, або антиген тест). Результат аналізу повинен бути польською або англійською мовами, зроблений не раніше ніж за 24 години до перетину кордону, від моменту отримання результатів.

Вакциновані особи та ті, хто перехворів на COVID-19 не звільняються від обов’язкового проходження діагностичного тесту. Однак, вони не перебуватимуть на обсервації у Польщі, на відмінну від невакцинованих.

 

Постанова Ради міністрів була опублікована у Dzienniku Ustaw

Від зобов'язань надати тест звільняються:

  • студенти, які навчаються в Республіці Польща, та їхніми опікунами, які перетинають кордон зі студентами з метою отримання такої освіти;
  • діти, що відвідують дитячі садочки на території Республіки Польща у супроводі батьків або опікунів;

Постанова Ради Міністрів від 6 травня 2021 року про встановлення деяких обмежень 

Особи, які не нададуть представникам Прикордонної Служби РП негативний результат тесту матимуть відбувати обов’язковий 14-денний карантин. На 8-день можна скоротити термін обсервації, якщо здати ПЛР-тест. Можна уникнути карантину, якщо невакциновані зроблять електронний сертифікат ПЛР-тесту в додатку Дія. Правила діятимуть від 15 грудня до 31 січня 2022 року.

 

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ХМІЛЬНИЦЬКОМУ РАЙОНІ ЖИТЕЛІ СТВОРЮЮТЬ СТИХІЙНІ СМІТТЄЗВАЛИЩА

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини