В ресурсному центрі «Мурашник» провели презентацію з приводу результатів дослідження спроможності ВПО впливати на процеси прийняття рішень в Хмільницькій громаді

В ресурсному центрі «Мурашник» провели презентацію з приводу результатів дослідження спроможності ВПО впливати на процеси прийняття рішень в Хмільницькій громаді

26 серпня в «Мурашнику» очільник громадської організації «Право», Віталій Дорох, представив результати дослідження спроможності ВПО впливати на процеси прийняття рішень в Хмільницькій громаді.

Метою дослідження була оцінка спроможності внутрішньо переміщених осіб впливати на процеси прийняття рішень у Хмільницькій громаді, а також визначення факторів, що впливають на їхню участь у цих процесах. На презентації були представлені можливості для покращення інтеграції ВПО у громадське життя.

В опитуванні, яке було проведено цього місяця, прийняли більше 80-ти осіб. За результатами анкетування можна визначити, що більшість опитаних середнього та старшого віку, з яких в основному жінки, що вказує на необхідність врахування потреб для цих груп при розробці стратегій підтримки. Також дослідження показує, що більшість з опитаних перебувають в Хмільницькій громаді тривалий час. Учасники анкетування зазначають, що рівень підтримки від місцевих мешканців варіюється: більшість отримує допомогу, хоча вказують, що частота та якість є недостатньою. Участь ВПО у громадських заходах неоднорідна, бо деякі з них беруть участь регулярно, інші – рідко або зовсім не беруть участі. Це підкреслює необхідність створення інклюзивного середовища для заохочення активної участі.

Опитування показало, що основними перешкодами для даної верстви населення є необізнаність та відсутність довіри до місцевої влади. Дослідження наголошує на необхідність застосування інформування, навчання, психологічної підтримки та забезпечення реальної можливості впливу. Саме такий підхід дозволить інтегрувати ВПО в громаду.

Підписуйтесь на телеграм канал Gazetahm.org
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини