В селі Журавне на Вінниччині вшанували пам'ять воїна-кіборга Дмитра Склярова

В селі Журавне на Вінниччині вшанували пам'ять воїна-кіборга Дмитра Склярова

Сьогодні минає 7 років від дня загибелі воїна-кіборга, захисника України, нашого земляка Дмитра Склярова, - повідомляють Життєві обрії.

20 січня в селі Журавне на місцевому кладовищі відбувся захід до вшанування пам’яті нашого земляка, українського кіборга Дмитра Склярова, який загинув під час оборони Донецького аеропорту 20 січня 2015 року.

В день, який 7 років назад сколихнув Україну вшанувати пам'ять Героя прийшли його рідні та близькі, друзі та знайомі, односельчани, волонтери. На заході лунали спогади друзів, теплі слова про Дмитра, а також були зачитані вірші присвячені загиблим захисникам країни. 

В пам'яті тих хто його знав, Дмитро назавжди залишився молодим, добрим, щирим, мужнім. Він був справжнім чоловіком.

Дмитро Скляров народився 27 липня 1983 року в селі Уладівка Літинського району. Згодом у дитячому віці переїхав із сім'єю до села Журавне, Хмільницького району, де і пішов до школи. Тут хлопець провів дитинство та юність.

У 2000 році вступив до Ладижинського технікуму механізації. При закінченні здобув спеціальність механіка-техніка.

Був у складі миротворчої місії в Іраці, яка тривала протягом 2003-2008 років.

З серпня 2014 року хлопець добровольцем пішов захищати Україну на Донбасі. Дмитро, позивний "Скляр", служив навідником у 80-ій окремій десантно-штурмовій бригаді. Мав звання молодшого сержанта.

20 січня 2015 року Дмитро Скляров під час оборони аеропорту Донецька зник безвісти. 7 квітня 2015 року опізнаний за експертизою ДНК в Дніпропетровському морзі.

Похований Герой в селі Журавне, Хмільницького району. 

31 липня 2015 року за особисту мужність і героїзм виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

19 лютого на фасаді школи в селі Журавне відкрили меморіальну дошку присвячену пам’яті загиблого героя - «кіборга» - Дмитра Склярова.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

МИНАЄ П'ЯТЬ РОКІВ З ДНЯ ЗАГИБЕЛІ ХМІЛЬНИЧАНИНА, ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ ОЛЕКСАНДРА ВІНЯРСЬКОГО

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини