В Україні запровадять ковідну амністію

В Україні  запровадять ковідну амністію

Міністерство охорони здоров'я вже направило до Міністерства внутрішніх справ та Міністерства юстиції свої пропозиції щодо реалізації так званої ковідної амністії-механізму, який дозволить вакцинуватися тим українцям, хто придбав підроблений сертифікат про вакцинацію, - повідомляють Життєві обрії з посиланням на Слово і діло.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі програми «Свобода слова».

За його словами, механізм роботи ковідної амністії має момент, коли покупцеві підробленого сертифіката доведеться зізнатися, де конкретно він його придбав. Щоправда, зізнаватися доведеться не правоохоронцям, а сімейному лікарю. Вже медик повідомить правоохоронні органи.

«Ми говоримо саме про тих, хто купив і використовує підроблений сертифікат. Щоб вони прийшли до свого сімейного лікаря, повідомили про підроблений сертифікат, повідомили, де його взяли. Їм зроблять щеплення, а Сімейний лікар повідомить в Нацполіцію про контакти того, хто виписав підроблений документ, щоб далі справа розглядалася в суді» - пояснив міністр.

Ляшко додав, що процес роботи амністії знаходиться в розробці. Однак жоден із запропонованих МВС і Мін'юсту варіантів не передбачає анонімності.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини