Валерій Коровій "У мене немає амбіцій. У мене є знання, досвід, сили і бажання працювати..."

Валерій Коровій "У мене немає амбіцій.  У мене є знання, досвід,  сили і бажання  працювати..."

Валерій Вікторович Коровій - Заслужений економіст України, нагороджений Орденом «За заслуги» III ступеня. Чотири роки і сім місяців  він очолював Вінницьку облдержадміністрацію.

За час його керівництва економічний потенціал області щорічно зростав. Вінниччина займала лідируючі позиції в різних галузях.

Багато вінничан вважають Валерія Коровія найуспішнішим очільником області з часів незалежності України та політичним лідером Вінниччини. А звільнення його з посади вважають суто політичним.

Про успіхи та невдачі, про життя після звільнення з посади голови облдержадміністрації читайте у ексклюзивному інтерв'ю.


- Валерію Вікторовичу, розкажіть, як Ви сприйняли своє звільнення з посади голови облдержадміністрації?

- Розпочну з того, як я сприйняв своє призначення на цю посаду. Було це в лютому 2015 року. Ситуація в області тоді була дуже напружена. Суспільство просто кипіло невдоволенням від падіння економіки, зростання долара, загострення конфлікту на Донбасі, багато наших хлопців гинули  в боях. Це створювало додаткову напругу в суспільстві, кожного дня відбувались якісь протестні акції, ніхто не знав, що на нас чекає далі. Бажаючих очолити область в той час було небагато, всі розуміли ступінь відповідальності, розумів її і я. Незважаючи на всі перестороги, на пропозицію стати головою ОДА - погодився. Призначення сприйняв як військовий наказ, який потрібно виконувати, чого б це мені не вартувало.

Звільнення з посади не стало для мене несподіванкою, тому сприйняв його спокійно. Відбулись вибори, прийшов новий Президент, я написав заяву на звільнення, така процедура, так в нас у державі заведено, не я перший, не я останній. Головне, що життя триває.

- Які реалізовані  проєкти вважаєте своєю гордістю?

- Важливим здобутком для усієї Вінниччини вважаю завершення будівництва і забезпечення медичним обладнанням хірургічного корпусу лікарні імені Пирогова. Цей об'єкт знаходився в стадії будівництва 30 років. За підтримки прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, завершити будівництво цього важливого об'єкта  нам вдалось менш ніж за півтора року.

Окрім того, в область були залучені великі інвестиційні проєкти, внаслідок яких відкривались нові підприємства, зростала заробітна плата. Десятки підприємств оновили обладнання і запрацювали за новими технологіями.

У 2017 році Вінниччина посіла перше місце за рейтингом областей України з найкращим бізнес-кліматом. Кілька років поспіль наша область утримувала лідерство за обсягами виробництва продукції сільського господарства. Лідером  Вінниччина ставала і в багатьох інших галузях. Незважаючи на складну соціально-політичну та економічну ситуації в державі, на Вінниччині було зроблено багато: будувались дороги, лікарні та амбулаторії, школи і садочки, відкривались центри надання адміністративних послуг, розвивалась спортивна інфраструктура та багато, багато іншого.

Думаю, що ці роки будуть вписані в історію Вінниччини, як роки успішного її розвитку та економічного зростання.

- Що не вдалось зробити?

- На жаль, не вдалось завершити медичну реформу. Відбулось лише реформування первинки. Вторинна і третинна ланки пройшли всі необхідні процедури і знаходяться на стадії реалізації. Прикро також за інвестиційні проєкти, багато з яких були розпочаті і запущені в роботу, але залишились незавершеними.


Фото з домашнього архіву Валерія Коровія.


- Чим займаєтесь зараз? Як змінилось Ваше життя?

- Фактично ніяк не змінилось. Я жодного дня не був без роботи. Наступного дня після мого звільнення,  міський голова Вінниці Сергій Моргунов запропонував мені посаду радника міського голови з питань фінансів та промислової політики. Я погодився на його пропозицію. Працюю у Вінницькій міській раді.

Щоправда, зараз у мене більше вільного часу і весь цей час я намагаюсь проводити в родинному колі. Віддаючись роботі, я мало часу приділяв своїй сім'ї, тому зараз намагаюсь виправити ситуацію, компенсувати собі втрачене через зайнятість задоволення бути з найріднішими людьми. У мене три чудових внучки, за першої ж можливості проводжу час з ними, намагаюсь пожити їхнім життям. У мене це виходить, для мене це справжній кайф.

У вільний від родини час, працюю над докторською дисертацію.

- Плануєте продовжити своє політичне майбутнє на Вінниччині чи маєте більші амбіції?

- Я ніколи не занурювався в політику. У мене немає амбіцій. У мене є знання, досвід, сили і бажання працювати на благо людей, захищаючи інтереси рідної мені  Вінниччини. І якщо виникне потреба в її захисті, я це сприйму, як військовий наказ.

Спілкувався Олександр ОКОЛОДЬКО,

голова ради редакторів друкованих ЗМІ Вінницької області


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

ЧИ СТАНЕ МЕР ХМІЛЬНИКА "ЛЮДИНОЮ РОКУ -2019"?

З ВОЛГИ НА РОЗКІШНУ ПОВНОПРИВІДНУ TOYOTA RAV4 ПЕРЕСЯДЕ МЕР ХМІЛЬНИКА НА ВІННИЧЧИНІ

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини