Верховна Рада призначила на посаду голови НБУ Кирила Шевченка

Верховна Рада призначила на посаду голови НБУ Кирила Шевченка

Кандидатуру висунув президент Володимир Зеленський, його підтримали 332 голосами. Більшість з них віддали представники фракції "Слуга народу". Його також підтримали група "Довіра", фракція "Опозиційна платформа – за Життя", "За Майбутнє", "Батьківщина". Фракція "Голос" відмовилася підтримати нового главу регулятора, тому що на їхню думку при голосуванні порушили процедуру – у них не було часу ознайомитися з програмою кандидата. Не підтримали кандидата і представники "Європейської солідарності". Повідомляє OBOZREVATEL

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗАКОН ПРО ГРАЛЬНИЙ БІЗНЕС. ШЕСТЕРО ВІННИЦЬКИХ НАРДЕПІВ -"ЗА", ОДИН -"ПРОТИ", ОДИН - "УТРИМАВСЯ"

Шевченко працює в державних банках вже 11 років, до цього обіймав посаду голови Державної іпотечної установи. В банківському секторі призначення Шевченка оцінюють позитивно: він не займався політикою і добре знає ринок. Видання liga.net з посиланням на джерела пише, що по відношенню до родича Шевченка НАБУ нібито веде розслідування, що може стати важелем для тиску на нового главу Нацбанку.

Джерела OBOZREVATEL з банківського сектора говорять: Зеленський, ймовірно, вибрав найбільш дипломатичного кандидата. Шевченко вміє домовлятися і на відміну від минулого глави НБУ готовий йти на поступки. Банкір успішно працював і при Порошенкові, і при Зеленському. При цьому подейкують, що саме Шевченко допоміг своєму заступнику Євгену Мецгеру очолити державний Укрексімбанк.

Попередника Шевченка Якова Смолія президент попросив звільнитися через те, що той не погоджувався розганяти інфляцію, наповнюючи економіку емісійної гривнею. До того моменту, як новий глава НБУ займе своє крісло, функції керівника регулятора виконує перша зам Катерина Рожкова.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини