Вінниччина вражає технологіями. Такого Україна ще не бачила. В Ладижині встановили безпекову систему майбутнього

Вінниччина вражає технологіями. Такого Україна ще не бачила. В Ладижині встановили безпекову систему майбутнього

24 березня у Ладижині поліцією Вінницької області відкрито новітній «smart» простір, - повідомляють Життєві обрії з посиланням на ГУ НП у Вінницькій області.

Представлена «смарт система» - розробка керівництва обласного главку поліції. Все створено на місцевому рівні – від концепції до написання програмного забезпечення та налаштування алгоритмів. Аби реалізувати концепцію безпечного середовища із використанням сучасних технологій поліцейським вистачило 7 місяців.

Як зазначив заступник начальника поліції Вінниччини - встановлені по місту камери відеоспостереження та датчики цілодобово фіксують різні події та в режимі реального часу передають дані в новостворений ситуаційний центр. До речі, виглядає «смарт центр» доволі футуристично: прозоре скло - концепція відкритого простору, надсучасні монітори та системи керування. «Серце розумного міста» - аналітичний (мозковий) сервер.

Саме завдяки програмному забезпеченню, яке обробляє великі масиви інформації, система здатна: сканувати обличчя, визначати пожежі на відстані, шукати загублених людей (особливу увагу приділили пошуку зниклих дітей), попереджати про небезпечні предмети, виявляти нестандартну поведінку людини (якщо, раптом, перехожому стане зле) та відстежувати потенційних порушників, як автомобілістів так і пішоходів. Зміна одягу чи закрите обличчя не дозволить зловмисникам уникнути відповідальності.

Цілодобовий відеомоніторинг осягає вулиці громади, лікарні, коледж, школи та дошкільні навчальні заклади. До системи «Смарт Сіті» можна під’єднати камери з комерційних структур й таким чином мережа може розширюватися.

Однак стан безпеки в місті контролюється не лише за допомогою камер та датчиків. Спеціальні дрони дозволяють швидко отримати зображення з тієї місцевості, куди важко дістатися землею. Плюс саме цих безпілотників - оперативність та автономність. Вони можуть швидко долетіти у будь-який куточок міста, та виконавши завдання самостійно повертаються до спеціальної бази, де відновлюють заряд батареї.

Окреме зацікавлення у гостей презентації викликав автомобіль з «Wanted Detection System». Авто дозволяє сканувати номерні знаки і одразу виводити всю інформацію на планшет поліцейського. Тобто, зупиняючи правопорушника правоохоронець володітиме всіма даними, щоб правильно будувати діалог з громадянином.

Здивували присутніх VR системою - це так звана, віртуальна реальність. У багатьох присутніх виникло запитання - для чого VR поліції? Ігор Волокітенко пояснив, що за допомогою такої технології, слідча- оперативна група, може опинитися на місці події за сотні кілометрів і допомогти в розслідуванні. Поліцейський одягає шолом віртуальної реальності, а на місці працює камера, яка онлайн передає відео у форматі 360 градусів.

Мобільні пристрої - окрема тема розмови. До прикладу, тепер поліцейський офіцер громади (завдяки планшету, який пов’язаний зі «смарт сіті») зможе переглядати відео в режимі онлайн з камер спостереження, статистику, архів записів, аналітику та виявляти проблемні питання в громаді й оперативно їх вирішувати.

Також гостям представили інновації, які зможуть покращити життя громадян. Це - система дистанційного керування дорожнім рухом, яка допомагає розвантажити вулиці під час «годин пік». Розумні парковки – пришвидшують процес пошуку вільного місця для паркування авто за допомогою спеціального додатку та сенсорів, що відстежують наявність паркувальних майданчиків в режимі онлайн. Аналізатори якості повітря, рівня тиші, сканери звуку, які здатні виявляти крики про допомогу чи постріли і одразу сигналізувати правоохоронцям про подію.

Очільник поліції Вінниччини Іван Іщенко зауважив, що за даною системою майбутнє і Смарт Сіті буде впроваджуватися на території всієї області, зокрема, вже незабаром система запрацює у Могилеві-Подільському та Вінниці. І додав, - унікальна архітектура, яка використовується при побудові системи «Smart City», дозволить суттєво знизити витрати громади на її розбудову та покращити взаємодію місцевої влади і правоохоронної системи.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ХМІЛЬНИКУ ВІДКРИЛИ ЦЕНТР АКТИВНОСТІ ГРОМАДЯН

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини