Влада на долоні людини, а не людина в кулаку у влади!

Влада на долоні людини, а не людина в кулаку у влади!

ПРОГРАМА ДІЙ ШЕВЧЕНКА ЮРІЯ ПАВЛОВИЧА,
кандидата на посаду Хмільницького міського голови 

Для мене влада не самоціль,  а нагальна  можливість дати динамічне прискорення реальним процесам розвитку як міста-курорту, так і 40 сільських територій, що увійшли у Хмільницьку об’єднану територіальну громаду (далі – ОТГ).

Будучи усе своє свідоме життя позапартійним,  сьогодні я поділяю світоглядні принципи політичної партії  «Голос»,  яка висунула мене  кандидатом  на цю високу і відповідальну посаду.  Тому разом з її 33-ма місцевими висуванцями,  кандидатами в депутати Хмільницької міської ради,  будемо боротися за місця у міській раді ОТГ. Загалом підтримуючи все те, що зроблено в місті за останніх 20 років, враховуючи нові виклики для наших громад через очікуваний «ринок землі», економічний колапс,  я зі своїми партнерами з політичної сили «Голос» визначаю наступні пріоритети:

1. Всебічна інвентаризація земель міста, курорту в цілому, сільгоспугідь, пасовищ, посадок, водних об’єктів, лісів, лісосмуг та земель запасу сільських територій для організації раціонального використання цих ресурсів.

2. Безумовне дотримання Генерального плану забудови, зонування територій населених пунктів ОТГ на основі землевпорядних документів.

3. Для формування економічного зростання регіону ОТГ домагатимусь остаточного визначення  вільних рекреаційних та промислово-господарських територій, формування по них пакетів землевпорядних, комунікаційних та рекламних  документів з метою пропонування їх для будівництва санаторно-курортних і виробничих інвестиційних об’єктів.

4. Вимагатиму провести повну інвентаризацію з технічним та фінансовим аудитом комунальних підприємств міста з метою можливого розширення переліку і географії надання послуг населенню міста та сіл ОТГ, впровадження абсолютно нового підходу до надання послуг за рахунок технологічних новацій.

5. Визначення дорожньої інфраструктури, схеми дорожнього з’єднання сіл ОТГ з Хмільником та між їхніми населеними пунктами з метою будівництва шляхів сполучення.

6. Особливу увагу зосереджу на вирішенні проблем клінічних закладів  охорони здоров’я  міста і сіл ОТГ, а також на доступності їх людям.

7. Планую продовжити розвивати та удосконалювати позитивні напрацювання педагогічних та учнівських колективів шкіл та закладів дошкільної освіти, молодіжних владних та громадських структур у сфері “Громада,  дружня до дітей та молоді”.

8. З  метою інтегрованого розвитку Хмільницької ОТГ планую створити комунальне підприємство «Агенція просторового розвитку» з чіткими повноваженнями планування і розробки оригінальних рішень для  формування дизайну міського і сільського середовищ.

9. Через урядові структури буду добиватись остаточного врегулювання питання місцевого і загальнодержавного значення з локальним вирішенням проблеми розчистки русла річки Південний Буг в межах Хмільницької ОТГ.

10. Маю в планах визначити територію та цілеспрямовано реалізувати ідею облаштування курортного парку-саду з наповненням його унікальними плодовими деревами та екзотичними рослинами на зразок ботанічного саду.

11. Реалізація програми «Питна вода» передбачатиме в т.ч. визначення громадських криниць загального користування на території міста для взяття їх на баланс з метою безпечного використання.

12. Залучатиму державні, регіональні, місцеві бюджетні кошти, а також інвестиційний ресурс для повної заміни аварійних і застарілих водяних, каналізаційних, ливневих, освітлювальних інженерних комунікацій на сучасні.

13. Ставлю перед собою завдання упорядкувати всі кладовища міста з облаштуванням закритого кладовища по вул. Небесної Сотні (навпроти військомату) під меморіальний об’єкт сакрального значення.

14. Підтримуватиму місцевий волонтерський рух з опікування безпритульних тварин через розробку та реалізацію  дієвої міської програми з передбаченням створення притулку для тварин.

15. Маю на меті добиватися створення  умов для зручного та дохідного бізнес-середовища, в тому числі у сфері надання послуг “рухливого” характеру (прокат велосипедів, скутерів, плавзасобів), а також туристичного напрямку.

16. Визріла проблема розробити та реалізувати проєкт  зручного та безпечного паркування в місті, зокрема,  навколо центрального ринку по вулиці Пушкіна.

17. Пропагування і сприяння розвитку мистецького арсеналу Хмільницької ОТГ та формування реальної програми «ХМІЛЬНИК ФЕСТИВАЛЬНИЙ» на базі народних заходів, що прижились у місті-курорті та мали резонансне сприйняття (свято Івана Купала, Живий Вогонь тощо).

18. Сприяння розвитку місцевого громадського середовища через більш збалансовану і результативну співпрацю влади з громадськими організаціями, використовуючи набутий досвід такої співпраці між владою та ГО «Право».

19. Максимально розбудовувати спортивну інфраструктуру ОТГ та вивести її на  рівень затребуваності й доступності, в т.ч. інклюзивної.

20. Статус курорту державного значення спонукає мене до пошуку шляхів розробки, супроводу та затвердження Верховною Радою України Державної  програми розвитку курорту  Хмільник з метою залучення коштів національного, обласного, районного  і міського бюджетів та значною мірою приватних, в т.ч. і закордонних інвестицій.

 

Це шлях Хмільника та сіл ОТГ до рівня європейських стандартів.

Сьогодні – особливий час випробувань для наших громад!

Але ми знаємо, що робити і як діяти!

Я за партнерство  і співпрацю!

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини