Водоканал пояснив, чому з кранів хмільничан тече жовта вода

Водоканал пояснив, чому з кранів хмільничан тече жовта вода

Останнім часом в соціальних мережах хмільничани скаржаться на колір води, називаючи її "іржавою". Незважаючи на те, що вода, яка тече з кранів споживачів має жовте забарвлення в КП «Хмільникводоканал» запевняють, що вода, яка надається хмільничанам відповідає вимогам, призначеним для споживання людиною та є повністю безпечною та продезинфікованою.

За інформацією КП «Хмільникводоканал» головною причиною жовтого забарвлення водопровідної води є сезонне літнє погіршення якості води у річці Південний Буг, а саме цвітіння водойми, її забруднення та значне зменшення рівня води в руслі.

Втім, КП «Хмільникводоканал» запевняє, що колір жодним чином не погіршує санітарно-хімічні та бактеріологічні показники води, які в будь-якому випадку залишаються в межах, дозволених державними санітарними правилами і нормами. Під час таких сезонних коливань КП «Хмільникводоканал» корегує весь процес підготовки води до її подачі.

До червня цього року КП «Хмільникводоканал» подавав у домівки хмільничан воду з показником кольоровості 10-12 градусів при нормі 35 градусів, в червні-липні показник кольоровості води з-під крану знаходився в діапазоні 12-18 градусів, в серпні показник в окремі дні зафіксовано 20 градусів.

Основними факторами, які впливають на зміни якісного стану джерела водопостачання, є високий температурний фон повітря та води, сезонні гідробіологічні та гідрохімічні процеси, які значною мірою впливають на органолептичні властивості води, а саме каламутність та забарвленість води.

У КП «Хмільникводоканал» запевнюють, що докладуть максимум зусиль та будуть застосовувати всі наявні засоби та ресурси, щоб жителі міста отримували якісне водопостачання.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ХМІЛЬНИЦЬКІЙ ГРОМАДІ ПРОВЕДУТЬ РЕМОНТНІ РОБОТИ. КОЛИ І ДЕ НЕ БУДЕ СВІТЛА?

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини