Яблуневу алею  "Олег і Ліда" подарувало ПраТ "Зернопродукт МХП" Олегу Чорногузу

Яблуневу алею  "Олег і Ліда" подарувало ПраТ "Зернопродукт МХП" Олегу Чорногузу

15 квітня святкує свій 85-річний ювілей український письменник, журналіст, редактор журналів «Перець» та «ВУС», автор численних книжок, серед яких романи: «Аристократ» із Вапнярки», «Претенденти на папаху» та книжки сатири і гумору: «Моральна підтримка», «Портрет ідеала», «Сіамський слон», «Веселі поради» та багато інших Олег Федорович Чорногуз. 

Аби привітати ювіляра в цей день до Іванова, де народився і нині проживає Олег Чорногуз, завітали директор ПрАТ «Зернопродукт МХП» Володимир Онука та його заступник Віталій Олійник, а також усі керівники виробничих підрозділів «Зернопродукт МХП» Вінницької області. За ініціативи підприємства для шанованого ювіляра був підготовлений незвичний подарунок.

На території Іванівської амбулаторії за участю письменника представниками "Зернопродукту" було висаджено декоративні червонолисті яблуні, закуплені за кошти підприємства. Це дуже символічний подарунок, адже він перекликається із творчістю та життям Олега Чорногуза. У своїх творах письменник згадував, як малим любив лазити по чужих яблунях, червоний колір – як символ любові та поваги до ювіляра.  А розташування алеї біля амбулаторії вибране не тільки через те, що це гарне та публічне місце, а й через те, що нині покійна дружина Олександра Федоровича, Лідія, працювала лікарем в цій амбулаторії. Після висадки яблунь Володимир Онука та Олег Чорногуз відкрили пам’ятну дошку яблуневої алеї під назвою «Олег і Ліда».

Далі відбулася урочиста частина. Шанованого ювіляра вітали сільський голова Михайло Кулик та численні гості з Вінниці та Калинівки.

У своїх вітальних промовах ювіляру гості повідали, що у 1984 році Олег Чорногуз був делегатом 39-ї сесії Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй від України у Нью-Йорку.

За час своєї творчої роботи Олег Федорович був удостоєний звання Заслуженого діяча мистецтв України, займав посаду секретаря та члена президії Національної спілки письменників України. Свою творчу діяльність він розпочав у редакціях Погребищенської газети та газети «Вінницька правда».


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ХМІЛЬНИКУ НА ВІННИЧЧИНІ ВІДНОВЛЯТЬ РОБОТУ ДИТЯЧІ САДКИ

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

 

 

5432
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини