Як хмільничанам запобігти переохолодженню та що робити при обмороженні ?

Як хмільничанам запобігти переохолодженню та що робити при обмороженні ?

У холодну пору року підвищується ризик переохолодження, як запобігти та що робити при обмороженні розповіли у Центрі термічної травми та пластичної хірургії.

Актуальність цієї проблеми посилюється через постійне нищення цивільної інфраструктури терористичними військами російської федерації.

Лікарі радять не ігнорувати цей вид травми, оскільки тривалість її лікування удвічі перевищує тривалість лікування постраждалих з опіками.

Лікар-комбустіолог, завідувач Клінічного Центру термічної травми та пластичної хірургії обласної клінічної лікарні імені М.І.Пирогова Роман Чорнопищук, розповів як діяти при переохолодженні та обморожені.

Роман Чорнопищук відзначає, що переохолодження можна отримати не тільки тоді коли стовпчик термометра показує -30 чи -40 градусів.  Вплив на це має і рівень вологості, а наразі ще й перебої зі світлом й опаленням через війну.

 «Хочу зазначити, що визначити стан переохолодження чи обмороження відразу надзвичайно важко. Перше, що ми бачимо мармурове тіло і відчуваємо холодні кінцівки. Холод на відміну від опіку не знищує клітини, а заморожує їх на тривалий час. Обмороження дуже підступне, важливо адекватно оцінити стан та масштаби ушкодження. Тому, якщо ви отримали переохолодження чи обмороження не варто займатися самолікуванням, а краще негайно звернутися до лікаря», - каже  Роман Чорнопищук.

Поради від лікаря, що робити при переохолодженні чи обмороженні:

  • Людина має знаходиться у теплому приміщенні.
  • Необхідно дати постраждалому щось тепле випити – чай, компот чи навіть суп. Це допоможе поступово допоможе відновити термобаланс з середини.
  • В жодному разі ушкоджені ділянки тіла не варто розтирати спиртом чи снігом. Це може поглибити ушкодження.
  • Не варто вживати алкогольні напої.
  • Якщо ви відчуваєте лихоманку, слабкість, втому й сонливість - звертайтеся до сімейного лікаря, або ж до опікового відділення.

 

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ! ЗАВТРА У ХМІЛЬНИКУ ТА ОБЛАСТІ ОЧІКУЄТЬСЯ ТУМАН ТА ОЖЕЛЕДИЦЯ

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

​​​​​​​

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини