Якою буде грошова допомога ветеранам війни у Хмільнику (оновлено)

Якою буде грошова допомога ветеранам війни у Хмільнику (оновлено)

Хмільницька міська рада на своєму сайті розмістила роз'яснення щодо виплати щорічної грошової допомоги учасникам бойових дій та ветеранам війни. Як зазначається, Хмільницька міська рада стурбована ситуацією, що склалася в державі із виплатами разової грошової допомоги до 5 травня відповідно до Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань».

Такі виплати щорічно проводяться коштом державного бюджету в розмірах, встановлених постановами Кабінету Міністрів України та в межах бюджетних призначень, встановлених Законом «Про Державний бюджет України» на відповідний рік.

Однак, відповідно до рішення Верховного Суду України від 29.09.2020 року, держава має виплачувати відповідну грошову допомогу в розмірах, встановлених Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань», а саме від 5 до 10 мінімальних розмірів пенсії за віком, залежно від статусу особи.

08 квітня 2021 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову №325 «Деякі питання виплати разової грошової допомоги, передбаченої законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань». Згідно з постановою Уряду суми виплат разової грошової допомоги до 5 травня є нижчими, ніж визначені Законами.

Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради як орган, уповноважений здійснювати виплату грошової допомоги до 5 травня, буде проводити вказані виплати у розмірах, визначених постановою Кабміну. Таку допомогу мають отримати понад 1200 ветеранів.

В Хмільницькій міськіій раді повідомляють, що виконавчими органами підготовлено та направлено відповідні звернення за підписом міського голови Миколи Юрчишина до Прем’єр-міністра України та до Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів щодо виділення з державного бюджету України необхідних коштів для виплати у 2021 році грошової допомоги до 5 травня у розмірах, визначених Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань».

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА ВІННИЧЧИНІ ЗАТРИМАЛИ ОРГАНІЗОВАНУ ЗЛОЧИННУ ГРУПУ, ЯКА ЗБУВАЛА ЛІС ЗА КОРДОН

Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини