З 1 грудня у Хмільнику та на території області забороняється вилов раків

З 1 грудня у Хмільнику та на території області забороняється вилов раків

З 1 грудня  до 30 червня 2023 року діятиме заборона на вилов у рибогосподарських водних об’єктах Вінниччини, - повідомляють Життєві обрії.

Лов цих членистоногих під час заборони є порушенням природоохоронного законодавства відповідно до статті 85 КУпАП. За кожен незаконно добутий екземпляр рака порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 332 грн та штраф – до 680 грн, - зазначають на сайті Хмільницької міської ради.

«Заборона встановлюється з метою збереження та охорони популяції цього виду біоресурсів під час природного відтворення у зв’язку з виношуванням ікри... Тому закликаю громадян бути відповідальними, дотримуватися заборони та не порушувати природоохоронного законодавства», – повідомив керівник Вінницького рибоохоронного патруля Олексій Ягельський.

Після закінчення заборони одній особі за добу можна впіймати 30 екз. раків на водоймах загального користування та 50 екз. – на водоймах, де впроваджене платне рибальство.

Річкові раки живуть від 15 до 20 років. Статевозрілими вони стають на третьому році життя, при досягненні довжини 7-8 см. Спарювання відбувається при температурі води нижче 10°C. Плідність раків залежить від їхнього віку й розміру.

У середньому одна самка рака може принести потомство в 300-400 екз. Через два-три тижні після запліднення самка відкладає ікру під черевце для подальшого виношування, яке триває близько семи місяців.

Зазвичай, вихід молоді відбувається у кінці травня – на початку червня, коли температура води досягає 21-23°C.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ХМІЛЬНИЧАН ПОПЕРЕДЖАЮТЬ ПРО НЕБЕЗПЕКУ ВІД ПАДІННЯ КРИЖАНИХ БУРУЛЬ

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини