З 1 квітня на Вінниччині діятиме весняно-літня заборона на вилов риби

З 1 квітня на Вінниччині діятиме весняно-літня заборона на вилов риби

Щоб зберегти рибні запаси, щороку вводиться нерестова заборона, під час якої риба має можливість відновити свою популяцію та зміцнити її перед наступним рибальським сезоном.

Так, Вінницьким рибоохоронним патрулем видано наказ від 23 березня 2023 року № 58-O «Про встановлення весняно-літньої нерестової заборони на лов риби, інших водних біоресурсів в рибогосподарських водних об’єктах Вінницької області у 2023 році».

З документом можна ознайомитись за посиланням:  https://vn.darg.gov.ua/files/13/31_03_5vn.pdf  

ТЕРМІНИ ЗАБОРОНИ на вилов водних біоресурсів:

  • у всіх річках та їх кореневих водах (руслах річок з усіма діючими рукавами, затоками та затонами) – з 01 квітня по 20 травня включно;
  • у водосховищах – з 01 квітня по 09 червня включно;
  • у р. Дністер з усіма притоками – з 01 квітня по 10 червня включно;
  • у придаткових водах (протоки, гирла, озера, ставки та інші водойми) – з 01 квітня по 30 червня включно.

При встановленні термінів заборони Вінницьким рибоохоронним патрулем враховані рекомендації Інституту рибного господарства НААН України.

Під час нересту ЗАБОРОНЕНО:

здійснювати вилов водних біоресурсів на нерестовищах, в тому числі з берега. Перелік нерестовищ міститься в додатку до наказу.

ДОЗВОЛЕНО:

- вилов ОДНІЙ особі за добу 3 кг + 1 шт*. (*особина будь-якої маси у мінімально дозволених для добування розмірах видів водних біоресурсів) риби гачковими знаряддями добування (вилову) з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега на ділянках, на яких дозволено здійснення любительського рибальства на період весняно-літньої заборони.

Вінницький рибоохоронний патруль нагадує, що до 30 червня 2023 року включно триватиме також заборона на вилов раків та закликає громадян не порушувати правил любительського та спортивного рибальства.

Якщо Ви стали свідком незаконного вилову водних біоресурсів, прохання телефонувати на «гарячу лінію» Вінницького рибоохоронного патруля за номером: (068) 018-37-52.

 

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ВЕЛИКОМУ МИТНИКУ ПРАЦЮЄ УКРАЇНСЬКО-НІМЕЦЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО «ТМ AGRI DIVES», ЯКЕ ВИРОБЛЯЄ ДОБРИВА

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини