З нового року зміниться харчування у Хмільницьких школах

З нового року зміниться харчування у Хмільницьких школах

Міністерство охорони здоров’я затвердило новий Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти. Санітарний регламент набуде чинності 1 січня 2021 року.

Регламент покликаний визначити гігієнічні стандарти для усіх типів закладів загальної середньої освіти всіх форм власності, виконання яких дозволить створити безпечні умови для організації освітнього процесу. Ознайомитись з  документом можна тут.

 Багато досліджень показує, що наші діти стали більше  їсти шкідливої їжі і менше  рухатися. Тому, необхідно дитяче харчування зробити різноманітним та корисним. Про зміни в харчуванні дітей йшлося на онлайн­-нараді в Кабміні, де прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив: «Доступне, здорове і збалансоване харчування в школах повинно бути забезпечено для кожної дитини – як у великому місті, так і в маленькому селі».

У Санітарному регламенті визначено перелік продуктів харчування, які забороняється продавати у шкільних буфетах та шкільних автоматах – це чіпси, сухарики, попкорн, ковбаси, сосиски, копчену і солону рибу, деякі солодощі та ін.. Також встановлені групи харчових продуктів, які повинні бути в щоденному шкільному раціоні учнів – це злакові, овочі, фрукти, ягоди, молочні продукти. Також було врегульовано питання організації харчування дітей з особливими потребами.


Читайте також: В ХМІЛЬНИКУ БОРОЛИСЯ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини