З початку контрнаступу ЗСУ на Півдні деокуповано 130 квадратних кілометрів

З початку контрнаступу ЗСУ на Півдні деокуповано 130 квадратних кілометрів

За минулий тиждень, 19–25 червня, українські військовослужбовці збільшили площу звільнених територій на 17 квадратних кілометрів. А загалом із початку контрнаступу звільнена площа на Півдні становить 130 квадратних кілометрів, - повідомляють Життєві обрії з посиланням на Громадське.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, ситуація на Півдні за минулий тиждень суттєвих змін не зазнала. Сили оборони й далі вели наступ на Мелітопольському й Бердянському напрямках.

На Таврійському напрямку російсько-окупаційні війська протягом минулого тижня 148 разів атакували позиції українських військовослужбовців. За минулий тиждень на Таврійському напрямку зафіксували 3861 обстріл.

«Якщо скласти кількість ворожих обстрілів на Сході й Півдні, то вийде більш як 10 тисяч обстрілів за тиждень. Це фактично цілодобово й щохвилини», — наголосила Маляр.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони Таврійського напрямку протягом тижня виконали 8783 вогневих завдання.

Сили оборони України протягом тижня вели там і оборонні, і наступальні дії, мали тактичний успіх, розповіла посадовиця Міноборони. За її даними, росіяни наступали на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

На цих напрямках і досі тривають важкі бої. Протягом минулого тижня там відбулося приблизно 250 бойових зіткнень. Ворог намагався витіснити українські війська із займаних позицій, але йому це не вдалося.

Противник за минулий тиждень на Сході здійснив 6457 обстрілів і випустив 315 006 боєприпасів. Супроти минулого тижня кількість обстрілів збільшилася.

Водночас ЗСУ на Сході наприкінці минулого тижня розпочали контрнаступальні дії у районах Оріхово-Василівки, Бахмута, Богданівки, Ягідного, Кліщіївки й Курдюмівки.

На кожному зі згаданих напрямків просування — від 1 до 2 кілометрів. Нині війська закріплюються на досягнутих рубежах і далі нищать ворога.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

СПРОБА ВИКРАСТИ ЛІТАК РФ, ЯКА ЗАКІНЧИЛАСЬ ОБСТРІЛОМ: СБУ ОГОЛОСИЛА ПІДОЗРУ ЕКСРОЗВІДНИКУ

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини