За тиск на журналіста доведеться дорого заплатити

За тиск на журналіста доведеться дорого заплатити

Сьогодні Верховна Рада прийняла Закон, яким посилила захист журналістів, їх близьких родичів та членів їх сімей від застосування погроз або насильства у зв’язку із здійсненням журналістами законної професійної діяльності. Посилено відповідальність і за  перешкоджання  діяльності журналістів. Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України.

Цим Законом Рада внесла зміни до Кримінального кодексу України.

Так передбачається, що в разі незаконного вилучення у журналіста матеріалів і технічних засобів, якими він користується у зв’язку із своєю професійною діяльністю, а також разі незаконної відмови у доступі журналіста до інформації, незаконної заборони висвітлення окремих тем, показу окремих осіб, критики посадовців, будь-яке інше умисне перешкоджання здійсненню журналістом його діяльності будуть карати штрафом від 8 500 гривень до 17 000 або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Також законодавці посилили відповідальність за вплив на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків або переслідування журналіста. Такі дії будуть каратися штрафом від 17 000 гривень до 34 000 гривень або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до чотирьох років.

В разі вчинення таких дій щодо журналіста службовими особами або групою осіб на порушників очікує покарання у вигляді штрафу у розмірі від 34 000 до 51 000 гривень або обмеженням волі на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.


Читайте також:

НА ВІННИЧЧИНІ ШАХРАЇ ОБДУРЮВАЛИ ЛЮДЕЙ ПРОПОНУЮЧИ РОБОТУ

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини