Жителя Хмільницького району судитимуть за державну зраду

Жителя Хмільницького району судитимуть за державну зраду

Прокурорами Вінницької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя Хмільницького району Вінниччини за обвинуваченням у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України), повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Стороною обвинувачення встановлено, що чоловік, будучи засудженим за виправдовування збройної агресії рф (ст. 436-2 КК України), вчинив новий особливо тяжкий злочин проти основ національної безпеки.

Обвинувачений встановив контакт з представником т. зв. Придністровського правозахисного центру Союзу російських громад Придністров’я при «Фонді підтримки і захисту прав співвітчизників, які проживають за кордоном», створеному у 2012 році указом президента рф з метою підтримки «російських співвітчизників», які проживають за межами рф, у тому числі через надання їм грошової допомоги.

У травні 2023 року обвинувачений ініціативно електронною поштою зв’язався з придністровським «правозахисником» та зобов’язався збирати відомості про українські сили оборони та об’єкти критичної інфраструктури на території Вінницької області та передавати їх іноземній організації. У відповідь отримав запевнення про те, що організація надаватиме йому щомісячну грошову допомогу в розмірі 2285 російських рублів.

Впродовж липня – жовтня чоловік надав «замовнику» інформацію про розташування об’єктів залізниці, енергетики, поліції та охорони здоров’я в своєму регіоні, за що на особисту банківську картку отримав близько 3,3 тис. грн.

На час слідства і судового розгляду обвинувачений перебуває під вартою.

За вчинення вказаного злочину передбачено 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Підписуйтесь на телеграм канал Gazetahm.org
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини