ЗСУ починають змінювати хід бойовий дій у Чорному морі

ЗСУ починають змінювати хід бойовий дій у Чорному морі

Українські військові підривають російське морське панування, - повідомляють Життєві обрії з посиланням на New York Times.

"Коли українські війська поновили наступ на острів Зміїний у Чорному морі, нещодавні удари показали, що українські сили використовують потужну західну протикорабельну зброю, яка загрожує підірвати російське морське панування.

Південне командування українських військових заявило пізно у вівторок, що воно використовує «різні сили та методи знищення» для нападу на російську інфраструктуру на острові Зміїний, частинці землі на південь від Одеси, яка має вирішальне значення для зусиль з контролю над Чорним морем. У середу вранці військові заявили, що знищили російську систему протиповітряної оборони, радар і транспортні засоби на острові.

Колишній міністр оборони України Андрій Загороднюк заявив, що українська зброя в понеділок потрапила в колишню газову бурову установку, де російські війська розмістили радіозаглушувачі, що не дозволило Україні отримати точну картину місцевості.

Пан Загороднюк сказав, що удари можуть бути ознакою того, що важлива морська зброя, якої Україна шукала від своїх західних союзників, нарешті прибула.

Росіяни заявили, що українська атака на бурову установку призвела до інтенсивної пожежі і може призвести до «екологічної катастрофи».

Удари на морі відбуваються на тлі посилення бомбардувань півдня України. За останні дні українські військові повідомили про понад два десятки російських ракетних обстрілів. Прес-секретар Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук повідомив,  що російський обстріл Одеси в понеділок завдав удару по продовольчим складам і кладовищу

Згідно з супутниковими знімками та українськими офіційними особами, після серії атак українських сил у травні на острові Зміїний та навколо нього, Росія підсилила там свій форпост кількома ракетними системами «земля-повітря».

Пан Братчук зазначив, що росіяни намагаються перетворити гарнізон на острові в «щось, що могло б бути аналогом військового корабля «Москва». У квітні українці потопили флагман Чорноморського флоту РФ "Москву". У той час як тоді Україна мала кілька протикорабельних ракет вітчизняного виробництва під назвою «Нептун», потужні системи «Гарпун» щойно прибувають до країни із Заходу.

Нинішній раунд бойових дій навколо острова Снейк розпочався в п’ятницю, коли українці вдарили по російському морському буксиру, який виконував завдання з доставки зброї та особового складу на острів.

Українські берегові оборонні можливості зараз «значною мірою нейтралізували» здатність Росії проектувати морські сили в північно-західній частині Чорного моря, йдеться у британському аналізі".

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

МІНІСТР ОБОРОНИ ОЛЕКСІЙ РЄЗНІКОВ ВІДВІДАВ ВІННИЧЧИНУ ТА ВРУЧИВ ВІДЗНАКИ ВОЛОНТЕРАМ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини