Престур: ЧЕЧЕЛЬНИЧЧИНА

Престур:  ЧЕЧЕЛЬНИЧЧИНА

  ЧЕЧЕЛЬНИЧЧИНА - край корисного молока, елітних меблів і працьовитих людей.

 Минулої п'ятниці відбувся черговий обласний престур «Моя Вінниччина». Цього разу маршрут обласних медійників проліг до найвіддаленішого - Чечельницького району. 
Окрім редакторів районних та обласних засобів масової інформації, у престурі взяли участь заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк, директор Департаменту інформаційної політики та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Світлана Василюк. Презентували Чечельниччину  журналістам депутат обласної Ради, керівник АФ «Ольгопіль» Павло Каленич та керівники району.
Побачене в Чечельнику нікого не залишило байдужим, бо кожен представлений об'єкт викликав у гостей подив та захоплення.

"Кармелюкове Поділля"

  Першим об'єктом, який продемонструвала журналістам Чечельниччина, став національний природний парк «Кармелюкове Поділля». Цей парк є першим і, поки що, єдиним на Вінниччині. Він представлений дубовими лісами природного походження, рідкісними для України, а також багатством біорізноманіття. Парк є уособленням унікальної природи Південного Поділля.

Каташин і Жабокричка

  Ознайомлення із районом розпочалося із сіл Каташин та Жабокричка. На території району в с. Каташин засновано потужну агроферму «Україна О», директором якої є Михайло Федчишен.  На фермі утримують 560 голів ВРХ, зокрема 232 дійні корови. Порода - українська червоно- та чорно-ряба голштинізована. Лише дійних корів тримають на прив’язі, усіх інших тварин - безприв’язно. Корів доять тричі на добу в молокопровід виробництва «ДеЛаваль» з системою управління стадом «ДельПро». Завдяки підвісній транспортній системі операторам доїння не потрібно переносити доїльні апарати та супутнє обладнання, що значно зменшує навантаження на працівника. Доїння відбувається завдяки високотехнологічній комп’ютеризованій системі. Середній добовий надій на корову становить 16,6 кг молока. У планах повністю роботизована ферма. На даний час будується оновлене приміщення, де доїння буде проводитись роботами. Молоко даного підприємства напряму постачається на сучасний, модернізований молокопереробний завод «Villa Milk», директором якого є Віталій Істратов.

«Villa Milk» - край якісного, корисного та смачного молока

 

  Підприємство «Villa Milk» дотримується європейських стандартів та впроваджує сучасні технології виготовлення молочної продукції найвищої якості, оскільки дбають про свого споживача, пропонуючи до столу якісну, корисну і смачну продукцію. Потужність молокопереробного комплексу "Villa Milk" складає 5 тонн молока на добу.

 

  Заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк зазначив: «Відвідавши підприємство "Villa Milk", переконався, що це дійсно сучасний, комплексний підхід не лише у виробництві та переробці молочної продукції, а й у розвитку зеленого туризму. Раджу всім відвідати. Незабутні враження гарантую».
 

  - Коли постало питання переробки продукції, ми почали вивчати можливості і оцінювати виробничі потужності в різних країнах світу. Зупинили свій вибір на техніці від ізраїльської компанії «Tessa», яка постачає своє обладнання на шведські молокопереробні комплекси. Нині ми маємо виробництво, яке відповідає усім європейським вимогам. Відстань між заводом і тваринним комплексом – 60 метрів. Час від доїння до переробки на високотехнологічному обладнанні – менше години. Це дозволяє виробляти продукцію для людей, як для себе. Великі компанії нам не конкуренти, бо ми не орієнтовані на об’єми, наша мета – подати до столу якісне, корисне, смачне молоко – таке, як було в дитинстві, - розповідає співвласник компанії «Villa Milk» Павло Каленич.

  Родзинка підприємства - готель на території заводу, який планує приймати туристів, пропагуючи зелений туризм.

 "LisMaster" - традиційна якість у поєднанні з сучасним дизайном

 

  Після ознайомлення із цікавинками сіл Жабокричка і Каташин першим пунктом в селищі Чечельник став офіс меблевої фабрики LisMaster. Одним з основних видів діяльності МФ "LisMaster" є виробництво високоякісних меблів кухонної групи з масиву дерева. Головною відмінною рисою виробничого процесу є його повний цикл: від заготівлі дерева, його сушки, розпилу та обробки до готового продукту. Меблі "LisMaster" - це традиційна якість у поєднанні з сучасним дизайном та повною функціональністю за допомогою новітніх технологій.

Чечельницька святиня

  Відвідали учасники престуру того дня і Чечельницьку святиню - храм Святого Йосипа Обручника, Санктуарію Матері Божої Чечельницької. Про життя парафії розповів настоятель отець Цециліан. Чечельницький храм Святого Йосифа Обручника Санктуарій Матері Божої Чечельницької (костел) є однією з найдавніших пам’яток старовини в селищі.

Чарівне село Ольгопіль

   Фіналом перебування редакторів Вінниччини на Чечельницькій землі стало село Ольгопіль. Павло Каленич ознайомив  присутніх зі своїм підприємством АФ «Ольгопіль». Варто зазначити, що у 2008 році дане агроформування було атестоване як елітне насіннєве господарство. Згодом придбали комплекс німецького обладнання та ввели в експлуатацію власний насіннєвий завод. Підготовку якісного насіннєвого матеріалу із чистотою 99% і схожістю вище 92% та його протруювання одразу на заводі в АФ «Ольгопіль» називають своєю серйозною конкурентною перевагою. В агрофірмі збудували механізований і сертифікований елеватор, який може вмістити 22 тисячі тонн. Крім того, у господарстві велику увагу приділяють переробці продукції, тож тут повноцінно функціонує млин, крупорушка, олійня та пекарня. Власним коштом АФ «Ольгопіль» проводить реконструкцію лікарні, будівля якої  збудована ще у 1913 року. Потім побували у музеї с. Ольгопіль, на станції юних натуралістів та площі поетів.

  На завершення голова  Ради редакторів друкованих засобів масової інформації Вінницької області Олександр Околодько, від імені Ради  редакторів і Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації вручив Павлу Каленичу подяку за відкриту співпрацю із засобами масової інформації.

  Учасники престуру та Рада редакторів Вінницької області висловлюють щиру подяку заступнику голови облдержадміністрації Олександру Крученюку, директору департаменту інформаційної діяльності облдержадміністрації Світлані Василюк, депутату обласної ради Павлу Каленичу, керівництву Чечельницького району за організацію престуру, за цікаву та змістовну презентацію району, а також редактору газети "Чечельницький вісник" Ларисі Шабельник за дружній і теплий прийом.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

ОСІННІЙ ВЕРНІСАЖ ПО-КУШЕЛІВСЬКИ

ШАХІСТКИ З АГРАРНОГО – ЧЕМПІОНКИ ОБЛАСТІ

ПОВЕРНУВСЯ З ВІЙНИ І СТАВ БАГАТОДІТНИМ БАТЬКОМ

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини