Співочі перлини

Співочі перлини

  Українська пісня... Вона є однією із святинь нашого народу, його найціннішим духовним скарбом, гордістю і красою, геніальною поетичною біографією.
  З давніх-давен славиться Україна піснями, які дбайливо, як найдорожча реліквія, передавалися від покоління до покоління. Михайло Стельмах писав, що пісня супроводжує українця від колиски до могили, бо не було значної події в житті народу, нема такого людського почуття, яке б не озвалося в українській пісні чи ніжністю струни, чи рокотанням грому. Український народ створив так багато пісень, що, якби кожного дня вивчати одну нову пісню, на вивчення усіх не вистачило б людського життя.
  Саме з метою збереження пісенної спадщини українського народу 20 листопада у місті Вінниця в приміщенні БК «Зоря» відбувся обласний фестиваль  автентичної пісні серед молоді «Перлини рідного краю». Найвищу нагороду  здобули учасники зразкового вокального колективу «Вишиванка» професійного ліцею сфери послуг міста Хмільника, художнім керівником якого є Волошина Алла Миколаївна. Дівчата виконали  українську народну купальську пісню без супроводу, за що журі одноголосно присудили нагороду ГРАН ПРІ фестивалю.  

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини