12 листопада. Що відзначають в цей день

12 листопада. Що відзначають в цей день

Що сьогодні відзначають, яким цей день був в історії, хто святкує іменини. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

ДЕНЬ 262 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 262 RUSSIAN AGRESSION

12 листопада – Всесвітній День боротьби з пневмонією.

В Індонезії – День батька і Національний день здоров'я, У США – День французького сендвіча, День піци з усім, окрім анчоусів, День декоративних мишей та щурів, День "Щасливого часу", День "Курячого бульйону для душі", в Азербайджані – День Конституції, у Тайвані - День культурного ренесансу та День лікаря.

Православна церква вшановує пам'ять священномученика Зиновія, єпископа Єгейського, та сестри його мучениці Зиновії.

Всесвітній День боротьби з пневмонією

Відзначається щороку,12 листопада. Пневмонія – інфекційне захворювання легень, найчастіше вражає дітей, людей похилого віку та людей з ослабленою імунною системою. Пневмонії можуть спричиняти різні види мікроорганізмів.

Ще цього дня:

1918 – Австрія була проголошена республікою;

1922 – Відкрили Київську картинну галерею;

1967 – У Нью-Йорку відбувся Перший Світовий конгрес вільних українців;

1992 - Із 23 години було припинено функціонування рубля у грошовому обігу на території України. Єдиним законним засобом платежу став український карбованець, який у готівковому обігу представляв купон Національного банку України;

2009 - У Харкові у приміщенні Союзу української молоді відбулися збори, на яких було проголошено та вперше відзначено День україномовного друку;

2014 – Цього дня вперше в історії на поверхню комети (Чурюмова – Герасименка) було спущено космічний апарат.

Церковне свято

День пам'яті православного святого Зиновія, єпископа Єгейського та його сестри.

Зиновій і Зиновія були рідними братом і сестрою. Вони проживали в ІІІ столітті в Каппадокії. Їхні батьки проповідували християнство, і діти були виховані у благочесті та чистоті. Рано втративши батька з матір'ю, вони вирішили роздати жебракам свій спадок, а себе присвятити Господу. Бог прийняв їхнє рішення і нагородив Зиновія даром зцілення хворих на молитву. Зиновій здійснив багато благочестивих вчинків і був обраний єпископом.

Коли почалися переслідування християн, його викликали на допит. Загрози та тортури не допомогли язичникам зламати його віру, і Зиновій не зрікся її. Невдовзі Зиновія дізналася, що її брат страждає від важких мук і поспішила до нього. З'явившись до правителя, вона сказала, що також є християнкою і розділить з братом його муки. Після марних спроб переконати їх зректися Бога і принести жертву язичницьким ідолам Зиновія і Зиновію стратили.

Іменини: Артем, Зіновій, Марк, Маркіян, Матвій, Степан, Олена, Настасья.

За інформацією interfax.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ХМІЛЬНИЧАНИН ПРИЇХАВ ДО РОДИЧІВ У СЕЛО ТА ВИКРАВ У СУСІДКИ ТЕЛЕФОН

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини