15 липня. Що відзначають в цей день

15 липня. Що відзначають в цей день

Що сьогодні відзначають, яким цей день був в історії, хто святкує іменини. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

ДЕНЬ 142 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 142 RUSSIAN AGRESSION

15 липня – Всесвітній день навичок молоді, в Україні – День миротворців, у Туреччині – День демократії та національної єдності.

Православні святкують Положення (покладенння) Різи Пресвятої Богородиці у Влахерні.

Ще цього дня у різні роки відбулися події, які вплинули на перебіг світової історії.

Всесвітній день навичок молоді

За даними Міжнародної організації праці, молоді люди втричі більше мають шансів стати безробітними, ніж дорослі. 1 із 5 молодих людей, або 125 млн, працюють, але живуть за межею бідності.

Розвиток навичок є основним засобом надати молодим людям можливість зробити плавний перехід до роботи. У грудні 2014 року Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй оголосила 15 липня Всесвітнім Днем навичок молоді. Мета дня – домогтися вищих соціально-економічних умов для сучасної молоді задля вирішення проблем безробіття та зайнятості.

День українських миротворців

Від 1992 року, близько 40 тисяч військовослужбовців Збройних Сил України взяли участь у міжнародних миротворчих операціях.

21 травня 2013 року Верховна Рада України одноголосно ухвалила Постанову № 292-VII "Про встановлення Дня українських миротворців". Постановою визначено 15 липня Днем українських миротворців із наступним святкуванням її на державному рівні, з метою вшанування мужності та доблесті, зразкового виконання службових обов'язків, вірності присязі учасників миротворчих операцій та забезпечення збереження пам'яті героїв-миротворців, які загинули під час виконання обов'язків у складі контингенту та миротворчого персоналу.

У цей день:

1959 - У США вийшов фільм "Дехто любить гаряче" з Мерілін Монро, Тоні Кертісом і Джеком Леммоном. Пізніше, у радянському прокаті, він йшов під назвою "У джазі лише дівчата";

1965 - Конгрес США ухвалив закон, що вимагає друкувати на цигаркових пачках попередження про шкоду куріння для здоров'я;

1988 - На екранах США відбулася прем'єра першої частини "Міцного горішка" з Брюсом Віллісом;

1998 - Перший прямий ефір Нового каналу. Вважається днем народження каналу.

2006 - З'явився Twitter, одразу став однією з найбільших платформ у світових соцмережах.

Іменини: Арсеній та Марія.

За інформацією interfax

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ЗЕЛЕНСЬКИЙ ВІДПОВІВ НА ПЕТИЦІЮ ПРО ЗАБОРОНУ ОЧНОГО НАВЧАННЯ ПІД ЧАС ВІЙНИ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини