19 липня. Що відзначають в цей день?

19 липня. Що відзначають в цей день?

Що сьогодні відзначають, яким цей день був в історії, хто святкує іменини. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

ДЕНЬ 877 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 877 RUSSIAN AGRESSION

19 липня відзначають Міжнародний день ретейнерів, День нових друзів.

В Україні - День тренера.

Православна церква вшановує пам'ять святої преподобної Макрини, сестри святого Василя Великого; святого пророка Дея.

День тренера в Україні

День тренера в Україні відзначають щорічно 19 липня.

Це День спорту та наставництва, свято фізичної культури, виховання та педагогіки. Це професійне свято фахівців сфери фізичної культури і спорту, які ведуть навчально-тренувальну роботу, спрямовану на виховання і підготовку українських спортсменів.

Ще цього дня:

1900 - Відкрилося Паризьке метро;

1959 - Початок арештів членів Українського Національного Комітету - дисидентської підпільної організації, що діяла в період 1957-1962 років і ставила за мету підготовку свідомих патріотів для агітаційної націоналістичної роботи в Східній Україні;

1969 - Індіра Ганді віддала розпорядження про націоналізацію 14 найбільших індійських банків;

1980 - У Москві відкрилися XXII Олімпійські ігри, які бойкотували багато держав світу через вторгнення Радянського Союзу в Афганістан;

2022 - Албанія і Північна Македонія почали переговори про вступ до ЄС.

Церковне свято

У православному календарі день пам'яті святої преподобної Макрини. Вона народилася близько 324 року в Каппадокії (сучасна Туреччина) в християнській родині. Її батьками були Василь Старший та Емілія, а серед братів і сестер Василь Великий, Григорій Ніський і Петро Севастійський.

Макрина отримала гарне виховання й освіту. З дитинства була вихована в християнській вірі та чеснотах. Її ім'я було дано на честь її бабусі, Макрини Старшої, яка також була відомою християнкою.

Макрина була заручена, але її наречений помер до весілля. Після цього вона вирішила присвятити своє життя Богу і прийняла рішення не виходити заміж. Разом зі своєю матір'ю заснувала монастир у родинному маєтку в Анесі, де стала черницею. Монастир став місцем духовного життя для багатьох жінок, які приєдналися до Макрини в пошуках духовної досконалості.

Макрина мала великий вплив на своїх братів, особливо на Василя Великого та Григорія Ніського. Вона була не лише сестрою, а й духовною наставницею для них. Василій Великий і Григорій Ніський вважали її прикладом християнського життя і чернечої дисципліни.

Григорій Ніський написав "Життя Макрини ", де описав її святе життя, чудеса і духовні подвиги. Макрина померла 19 липня 379 року і була канонізована незабаром після своєї смерті.

Іменини: Григорій, Дмитро, Роман, Степан, Євгенія.

За інформацією interfax.

Підписуйтесь на телеграм канал Gazetahm.org
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини