У "Вінницяобленерго" пояснили чому відключення світла може відбуватися не за графіком

У "Вінницяобленерго" пояснили чому відключення світла може відбуватися не за графіком

АТ "Вінницяобленерго" пояснює чому відключення світла може відбуватися не за графіком, опублікованим на сайті.

Відключення відбуваються згідно 5 різновидів графіків, які зазначені на картинці. Кількість одночасного застосування черг - ось різниця між ними.

На офіційному сайті АТ "Вінницяобленерго" , Ви можете бачити графік відключень для 2 черг одночасно. Його показано в прикладі першого графіку на малюнку. Було передбачино ймовірність застосування 4 черг в один і той же час. Тому додано до синіх квадратиків - жовті. Вони називаються години ймовірного відключення, як зазначають АТ "Вінницяобленерго на випадок екстрених відключень.

Коли надходить завдання від НЕК "Укренерго" застосувати одночасно 2 черги ГПВ, це означає, що світла не буде 8 годин протягом доби.

Коли три черги графіків відключень діють протягом всієї доби, то це означає, що в цю добу у вас сумарно буде 12 годин без світла. 4 - черги - це 16 годин без електрики. 5 черг - 20 годин на добу. На малюнку наочно продемонстрований вигляд таких обмежень.

Дійсно, через аномальну спеку зросло споживання електроенергії, яку споживачі використовують для охолодження приміщень. Вже було так, що НЕК "Укренерго" - NPC Ukrenergo доводило до АТ "Вінницяобленерго" завдання по застосуванню 4 черг ГПВ одночасно. Це означало, що велика кількість споживачів Вінницької області була обмежена (більш як 50%), без врахування критичної інфраструктури.

Причиною є споживання протягом дня, яке було настільки великим, що аби збалансувати енергосистему 2 або 3 черг виявилося замало.

Якщо НЕК Укренерго доводить завдання застосувати додаткову чергу ГПВ у певний проміжок часу, то це означає, що запланованих обмежень не вистачало для подолання дефіциту.

Так може бути, коли у пікові години люди у котрих є світло починають масово користуватися енергомісткими приладами.

Тому споживачів неодноразово закликали цього не робити, оскільки своїми діями українці можуть збільшити або ж зменшити години відключень.

Буває й так що НЕК Укренерго доводить завдання по застосуванню 2 черг замість 3. Це означає, що в енергосистемі дефіцит зменшився, і є можливість заживити більшу кількість споживачів одночасно. Таке буває, коли недостачу в генерації покривають джерела відновлювальної енергетики, наприклад сонячні електростанції. У таку спеку - це оптимальний варіант.

Через ці причини години відключення можуть не співпадати з запланованими у графіку погодинних відключень.

Вже не кажучи про те, що графіки ГПВ у деяких споживачів можуть збігтися з аварійними відключеннями або плановими, в результаті - Ви, наші споживачі, без світла понад 2 запланованих годин.

Коли дефіцит в енергосистемі подолано - НЕК "Укренерго" дає вказівку застосувати, наприклад, 2 черги замість чотирьох. Одразу оперативно виконується отримане завдання для того аби скоріше заживити якомога більше споживачів.

АТ "Вінницяобленерго зазначають, що намагаються рівномірно розподілити години відключень між усіма споживачами. Тобто, якщо сьогодні через зміну лімітів ми включили споживачів однієї черги ( за адресою), то завтра у такій ситуації включимо споживачів іншої.

Товариство інформує що їм не вигідні відключення! Втрачаються величезні кошти, які могли бути спрямувати на реконструкцію мереж. Зараз щоденна втрата складає близько 6 – 8 мільйонів гривень.

Енергетики зазначають що вони не є ворогами українців, та сподіваються на розуміння ситуації, у якій опинилася наша держава через вторгнення країни-агресора та атак на електросистему.

 

Підписуйтесь на телеграм канал Gazetahm.org
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини