23 листопада. Що відзначають у цей день та прикмети

23 листопада. Що відзначають у цей день та прикмети

Яке сьогодні свято, яким цей день був в історії, хто сьогодні святкує іменини. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

23 листопада у світі святкують день акварелі, день імідж-консультанта, свято собак та доброти "Wolfenoot", день дорожньої поліції Казахстану, день воїнів Литви, день подяки праці в Японії, день Рудольфа Майстра у Словенії, мусульмани відзначають свято Дев'ятнадцятого Дня місяця Каул, а православні – День пам'яті святого Георгія Побідоносця.

Є й інші свята сьогодні, є прикмети цього дня, які розкажуть вам багато про що, а є речі, які робити не можна.

23 листопада митці-акварелісти відзначають Міжнародний день акварелі. Ініціатором цього свята був Альфредо Гуаті Рохо, мексиканський художник, відомий насамперед як популяризатор акварельного живопису.

На початку кар'єри Рохо намагався презентувати свої акварелі у галереях, але йому скрізь відмовляли, аргументуючи це тим, що акварельний живопис – "мистецтво другого гатунку". Тоді він поставив за мету реабілітувати акварель і довести, що акварельний живопис не гірший, ніж масляний і вимагає не меншої майстерності. Він заснував Мексиканське товариство акварелістів та перший у світі Музей акварелі. Перша будівля музею була зруйнована землетрусом у 1985 році, але за два роки міська влада Мехіко подарувала музею нову будівлю.

Цього дня в усьому світі проходять виставки художників, що працюють у цій техніці, яка потребує чималої майстерності та дозволяє створювати ефект легкості, якого не можна досягти за допомогою олії та інших фарб.

У Японії 23 листопада відзначають день подяки праці. Він є загальнонаціональним вихідним для трудівників усіх галузей промисловості, фермерів та державних службовців. Під нинішньою назвою свято відоме з 1948 року, а раніше цього ж дня відзначали у Японії Свято нового врожаю. Це традиційне свято закінчення сільськогосподарських робіт, пов'язане із давнім синтоїстським ритуалом пожертви свіжозрізаного рису богам, яке виконував за традицією сам імператор. У ХХ столітті, коли в Японії почалося посилене економічне зростання та прискорилися темпи індустріалізації, виникла ідея присвятити день свята не лише аграрній праці, а й загалом праці різних галузей господарства.

Цього святкового дня японці традиційно дякують один одному за внесок у розвиток своєї країни, школярі вручають поліцейським, пожежникам та людям інших, не менш важливих професій зроблені власноруч листівки, сувеніри – на подяку за працю задля Батьківщини. А в компаніях цього дня часто вітають співробітників та дякують їм за самовідданість у роботі.

Міжнародний день імідж-консультанта

Професія імідж-консультанта бере свої витоки з 1975 року. У цей час автор Джон Т. Молло написав бестселер "Dress for success". У своїй роботі американець уперше голосно заявив про важливість образу та одягу для досягнення професійного та особистого успіху.

Широкого поширення професія набула у США. Вона з'явилася у 80-х та розвивалася у 90-ті. Згодом роль стиліста змінилася, професія перестала бути редакційною. Сьогодні імідж-консультант, це людина, яка працює над створенням модних фотосесій для журналів, лукбуків, над організацією модних показів та презентацій "Fashion stylist". Цього дня в усьому світі проводяться модні покази та лекції.

День, коли встав з тієї ноги

Прикмети стали частиною нашого життя. У суспільстві продовжують вірити у забобони і казкові прикмети. Одним із відомих забобонів є "вставати не з тієї ноги". Вона говорить про те, що якщо ви з ранку встали "не з тієї ноги", то весь день вас переслідуватимуть невдачі та поганий настрій.

Зазвичай, після дзвінка будильника, ми не помічаємо з якої саме ноги встаємо, однак у невдачах, що трапилися з нами за весь день, ми обвинувачуємо неправильно вибрану ногу.

Сьогодні у всіх є можливість обрати саме ту щасливу ногу, з якої почнеться вдалий день.

День пам'яті святого Георгія Побідоносця

Святий Георгій народився в Каппадокії у родині вірян. В юності він пройшов військову службу і був прийнятий в імператорську варту Діоклетіана. Однак коли Діоклетіан почав гоніння на християн, Георгій не зрікся Бога.

За християнську віру Георгія заточили у в'язниці і піддали страшним тортурам, в тому числі і тортурам на колесі. За легендою, всі нанесені Георгію рани відразу виліковувалися. Багато язичників, після побаченого чудового зцілення мученика увірували в Христа.

Наприкінці священномученика стратили. За перемогу над стражданнями і праведний спосіб життя його назвали Побідоносцем. Георгій Побідоносець часто зображується на іконах верхи на білому коні з червоним плащем мученика.

Традиції:

У народі 23 листопада була поширена традиція вирушати вранці до церкви і брати із собою хліб із сіллю, щоб освятити. Потім ним годували худобу, і, згідно з віруваннями, домашні тварини після цього повинні бути здоровими і легше пережити зиму. До речі, ця традиція була настільки актуальна і улюблена народом, що навіть здійснюючи покупку худоби в цей день, покупець міг вимагати у продавця на додачу шматок хліба і сіль.

У цей день:

1869 - У Шотландії спущено на воду легендарний кліпер "Катті Сарк", один із найбільш красивих вітрильних кораблів, єдиний класичний чайний кліпер, що зберігся дотепер. Названий на честь короткої сорочки відьми Ненні з поезії Роберта Бернса "Тем о'Шентер", корабель був спроектований Геркулесом Лінтоном.

У 1994 році була заснована компанія "Blizzard Entertainment", що перетворилася на одного з лідерів зі створення комп'ютерних ігор, а 23 листопада 2004 року стартувала масова онлайн гра "World of Warcraft", випущена цією компанією.

Можна довго говорити про суперечливий вплив комп'ютерних ігор на свідомість та психіку підлітків, та й дорослих людей, про формування ігрової залежності, про негативний вплив переміщення у віртуальний світ, та ще й у такий віртуальний світ, де панує страх, насильство, кров, нещадність. Факт залишається фактом, але, незважаючи ні на що, мільйони любителів цього способу вільного проведення часу з нетерпінням чекають на появу нової версії гри або появи нових ігор такого жанру.

Кожен виток розвитку ігор надає користувачам нові можливості, графіку вищої якості, піднімаючи відчуття реалістичності від того, що відбувається на моніторі, на новий рівень.

Іменини: Олексій, Олександр, Борис, Ганна, Іван, Денис, Михайло, Костянтин, Ольга, Микола, Петро.

За інформацією interfax.com.ua

 

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

НА ВІННИЧЧИНІ ЗБІЛЬШЕНО НОРМАТИВИ ДЛЯ НАРАХУВАННЯ СУБСИДІЙ НА ГАЗ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини