23 вересня. Що відзначають в цей день

23 вересня. Що відзначають в цей день

Що сьогодні відзначають, яким цей день був в історії, хто святкує іменини. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

ДЕНЬ 212 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 212 RUSSIAN AGRESSION

23 вересня - Міжнародний день жестових мов, всесвітній день безтраншейних технологій, день осіннього рівнодення в Японії, зороастрійське свято Седе, день шашок і міжнародний день проти сексуальної експлуатації та торгівлі жінками і дітьми.

1122-річчя з дня заснування міста святкує Полтава (899). Також у цей день під час Другої світової війни, в 1943 році, місто звільнили від німецько-фашистських загарбників. Є й інші свята сьогодні, є прикмети цього дня, які розкажуть вам багато про що, а є речі, які робити заборонено.

23 вересня відзначають Міжнародний день жестових мов. Свято покликане звернути увагу на їх значення у житті багатьох мільйонів глухих і людей, які погано чують. Пам'ятну дату проголошено Генасамблеєю ООН у грудні 2017 року.

Цього дня відзначають пам'ять святителів Петра і Павла, єпископів Нікейських. У 9 сторіччі, за царя Лева Ісаверянина, святий Петро захищав православну віру від іконоборців і постраждав за це. Відомо про чотири листи святого Федора Студита до святителя Петра. Про життя Павла, що також проповідував православ'я в Нікеї, жодних відомостей не збереглося.

Традиції:

На Петра і Павла дозріла горобина від осінніх заморозків ставала солодкою (говорили, що дерево святкує свої іменини). "Від Петрова дня літнього їж суницю, а з осіннього - горобину", - говорили в народі. Ягоди починали заготовляти про запас, варили з них компоти і цілющі кваси. Горобину вважали відмінним засобом проти хвороб і нечистої сили; настій вживали для лікування від застуди.

Горобині приписували і чудодійні властивості. Вірили, що від безсоння допомагає простий ритуал: потрібно взяти гілку горобини і окреслити нею навколо себе коло. Оскільки горобину вважали засобом, що виганяє злих духів, усі вікна в будинку перед настанням зими прикрашали її гронами.

Прикмети:

Багато горобини в лісі - до похмурої осені і суворої зими. Мало горобини означало, що осінь буде сухою, а зима - пізньою.

Горобина, яку зібрали в цей день, захищає від застуди і нечистої сили. Крім того, вона лікує головний біль.

Гілочка горобини на столі приносить щастя.

Ягоди клали під дах будинків для того, щоб чорт не вселився.

Ті, хто 23 вересня вирушають у дорогу, можуть бути впевнені: з ними нічого не трапиться.

Іменини: Павло, Петро, Андрій, Климент, Антоній, Костянтин.

За інформацією interfax.

 

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ПОНАД ДВАДЦЯТЬ ГІБРИДІВ КУКУРУДЗИ ПРЕДСТАВИЛИ АГРАРІЯМ З РІЗНИХ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ У ХМІЛЬНИЦЬКІЙ ГРОМАДІ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини