27 вересня. Що відзначають у цей день та прикмети

27 вересня. Що відзначають у цей день та прикмети

Яке сьогодні свято, яким цей день був в історії, хто сьогодні святкує іменини. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

27 вересня відзначають велике християнське свято - Воздвиження Хреста Господнього. Також на цю дату припадає День вихователя і всіх дошкільних працівників в Україні, а також Всесвітній день туризму. Ще сьогодні День незалежності Туркменістану і День французької спільноти в Бельгії.

Воздвиження Чесного Хреста Господнього — велике дванадесяте свято, що святкується християнами в пам'ять про знайдення хреста, на якому розіп'яли Ісуса Христа. Католицька церква святкує Воздвиження Хреста Господнього 14 вересня.

На Воздвиження віряни відвідують богослужіння в храмах, дякують Богові за порятунок і моляться за здоров'я. У цей день належить дотримуватися суворого посту.

Заборони: не можна конфліктувати, важко працювати, їсти страви з м'яса, яєць, молока.

За повір'ям, також не можна на Воздвиження починати нову справу (буде неуспішною), вирушати в поїздку (можна потрапити не туди, куди планувалося), гуляти на природі (є загроза нападу змій). 27 вересня ворота і двері будинків щільно закривають, щоб змії не заповзли усередину на зимовище.

27 вересня в Україні - День вихователя і всіх дошкільних працівників, головна ідея якого - допомогти суспільству звернути більше уваги на дитячий сад і на дошкільне дитинство.

Всесвітній день туризму заснований Генасамблеєю Всесвітньої туристської організації, (The World Tourism Organization, UNWTO) у 1979 році в іспанському місті Торремоліно і відзначається щороку 27 вересня. Цього дня в 1970 році схвалений Статут Всесвітньої туристичної організації.

Іменини: Іван

Прикмети:

Воздвиження тепло зрушує, а холод насуває

Настали ранкові заморозки на Воздвиження - до ранньої зими.

Різке похолодання - до ранньої весни.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

НА ВІННИЧЧИНІ "ГРАБАНУЛИ" ЮВЕЛІРНИЙ МАГАЗИН (ВІДЕО)

 

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини