50 випадків захворювання на COVID-19 зареєстровано в Хмільницькому районі за тиждень

50 випадків захворювання на COVID-19 зареєстровано в Хмільницькому районі за тиждень

За останній  тиждень по Хмільницькому району зареєстровано 50 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, проти 37-ми за попередній, - про це нашому виданню повідомив завідувач Хмільницьким районним відділом  профілактики хвороб Володимир БОЙКО.

- Серед хворих  14 дітей  та 1 летальний випадок. У понеділок 27 березня було виявлено - 28 випадків,  В січні 2023р. в Україні лабораторно підтверджено мутацію варіанта Omicron XBB.1.5. коронавірусу SARS-CoV-2, який являється більш контагіозним. Це ще один різновид домінуючого зараз у всьому світі коронавірусного варіанта "Омікрон", який, у свою чергу, наприкінці 2021 року, витіснив ранні мутації вірусу - "Альфу", "Бету" та "Дельту".

Вважається, що симптоми XBB.1.5 аналогічні до симптомів попередніх версій "Омікрона", симптоми більшості людей нагадують застуду.

Щоб захистити себе від COVID-19 необхідно дотримуватись простих правил: часте миття та обробка рук спиртовмісним антисептиком; носіння масок у місцях масового перебування людей та громадському транспорті,  дотримання соціальної дистанції. Також необхідність при перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково звертатися до сімейного лікаря.

І ще раз наголошую, що вакцинація є головним засобом вберегтись від важкого перебігу захворювання на коронавірус, - зазначив Володимир Бойко.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

НА ВІННИЧЧИНІ ОЧІКУЮТЬСЯ СКЛАДНІ ПОГОДНІ УМОВИ. БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНИМИ НА ДОРОГАХ!

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини