6 січня. Що відзначають в цей день?

6 січня. Що відзначають в цей день?

Що сьогодні відзначають, яким цей день був в історії, хто святкує іменини. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

ДЕНЬ 317 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 317 RUSSIAN AGRESSION

6 січня відзначають Всесвітній день дітей – сиріт війни, День обіймів, День яблуні, Святвечір.

В Ісландії – Йоль, в Ірландії – маленьке Різдво, в Італії – Бефана.

Православна церква вшановує пам'ять святої Євгенії Римської.

Всесвітній день дітей – сиріт війни

Сьогодні в Україні війна зробила сиротами велику кількість дітей, тому відзначення цього дня для нашої країни дуже актуальне і важливе. Привернути увагу, надихнути на допомогу, організувати підтримку сиротам – мета цього дня нагадати, що ці діти потребуть уваги й турботи щодня.

Перший державний притулок для дітей-сиріт було створено у 400 році нашої ери у Римі. Але про турботу держави за дітьми до 18 років, які залишилися без батьків, було складено закони ще у давніх греків та євреїв. У середньовіччі цією проблемою опікувалися церкви.

Критична кількість дітей, які залишилися без батьківського тепла та допомоги, створилась у Європі на початку XVII століття. Також тоді це посилювалося жахливими умовами проживання, що призводило до великої дитячої смертності.

Зараз у всьому світі створюються інтернати для сиріт. Але більшість спеціалістів запевняє, що це є найгіршим варіантом для проживання дітей. Адже без постійного контакту з близьким дорослим та турботи дитина не може всебічно розвиватися.

Метою цього свята є донесення до людей різноманітних способів допомоги дітям, які залишилися сиротами внаслідок військових конфліктів, нещасних випадків, стихійних лих, або були залишені батьками при народженні.

Ще цього дня:

1928 - Річка Темза, що вийшла з берегів, затопила деякі райони Лондона. 14 людей загинули, водою були залиті підвали у Вестмінстері, рів Тауер, у галереї Тейт було пошкоджено 12 картин. Лондон залишився без телефонного зв'язку;

1939 – Німецькі фізики Отто Ган та Фріц Штрассман повідомили про відкриття способу поділу ядер урану під дією нейтронів. Це був перший крок до практичного використання ядерної енергії;

1975 - На американському телеканалі NBC вперше вийшла в ефір гра "Wheel of Fortune", відома як "Поле чудес";

1978 - Уряд Сполучених Штатів повернув Угорщині одну з її реліквій - корону святого Іштвана, що зберігалася в США з часів Другої світової війни;

1992 - Республіка Бурунді та Республіка Джибуті визнали незалежність України;

1992 – Україна встановила дипломатичні відносини з Аргентиною;

2015 - Литва зупинила на своїй території мовлення російських державних телеканалів РТР Планета, РенТВ та НТВ-Світ за спотворення інформації про події в Україні;

2019 – У Константинополі делегація Православної церкви України отримала Томос про автокефалію. Томос був вручений предстоятелю ПЦУ митрополиту Епіфанію під час спільної літургії із Вселенським патріархом.

2021 - Захоплення Капітолію США прихильниками Дональда Трампа, який програв президентські вибори.

Іменини: Євгенія, Клавдія, Микола та Пилип.

За інформацією interfax.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ХМІЛЬНИКУ СЕРГІЙ БОРЗОВ ПРИВІТАВ ДІТЕЙ З НОВОРІЧНИМИ СВЯТАМИ

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини