7 вересня. Що відзначають у цей день та прикмети

7 вересня. Що відзначають у цей день та прикмети

Яке сьогодні церковне свято, яким цей день був в історії. Про це та інше читайте у добірці від Життєвих обріїв.

Сьогодні, 7 вересня 2020 року, в Україні відзначають День військової розвідки і день кіберспорту. У Бразилії святкують День незалежності, в Мозамбіку - День перемоги, в Пакистані - День ВПС. Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба відзначається серед міжнародних ы всесвітніх днів ООН саме 7 вересня. Він був заснований Генеральною Асамблеєю ООН нещодавно, в 2019 році.

У США відзначають Національний день любителів пива, день "Придбайте книгу", день сумчастого вовка, День вдячних пацієнтів і День жолудевого гарбуза.

В Італії - свято ліхтариків.

Сьогодні - Всесвітній день знищення військової іграшки і день розповідей про літні подорожі; Єврейський Новий рік "Рош га-Шана"; День вимирлих тварин в Австралії; День Конституції на Фіджі; День обізнаності про синдром дефіциту уваги в США; День державних службовців у Непалі; День фінікового хліба в США.

Яке сьогодні православне церковне свято

Християни відзначають день святого Тита, апостола із 70, який прийняв хрещення від апостола Павла і став його найближчим учнем.

Ще одного святого шанують у церкві 7 вересня -Варфоломія. Відомо, що Варфоломій проповідував у Вірменії. На території Баку його схопили і катували.

Прикмети і традиції цього дня

За традицією, люди вставали дуже рано, щоб зібрати в лісі якомога більше грибів. При цьому вірили, що на Тита в заростях можна зустріти міфічних істот, що уособлюють сили природи і духів лісу.

Також селяни вірили, що святий Варфоломій завідує рільничими роботами. Тому в цей день опікувалися посівом озимини: "Прийшов Варфоломій - жито на зиму сій". Також на Варфоломія закінчували збирати овес і приступали до молотьби.

Цей день в історії

1792 - Перша група колишніх запорозьких козаків під командою полковника Сави Білого висадилася в Тамані. Вважається початком заселення Української Кубані.

1812 - Відбулася переможна для французів Бородинська битва між військами Наполеона і Російської Імперії.

1813 - Вперше вислів "Дядько Сем" пов'язали із урядом США. Під час Другої англо-американської війни, що почалася в 1812 році, постачальником м'яса для американської армії був якийсь Семюел Вілсон. На діжках із м'ясом було написано US (United States). Сторож-ірландець вважав, що цей напис означає постачальника і читав його як Uncle Sam Wilson, тобто "дядечко Сем Вілсон". 15 вересня 1961 Конгрес США ухвалив постанову вважати дядечка Сема Вілсона прабатьком національного символу Америки Дядька Сема.

1860 - Під час візиту в Канаду принца Вельського вперше як офіційна канадська емблема був використаний кленовий лист.

1892 - У США відбувся перший професійний боксерський поєдинок за сучасними правилами - у боксерських рукавичках і з трихвилинним раундами.

1926 - Іспанія покинула Лігу Націй.

1940 - Третій Рейх почав бомбардування Лондона.

1951 - Поштова служба Канади заявила, що всі відправники листів зобов'язані зазначати на конверті назву вулиці і номер будинку (до цього зазначали лише місто і прізвище адресата).

1953 - Микита Хрущов обраний першим секретарем ЦК КПРС.

1971 - У Києві було оголошено про міста-побратими Київ і Кіото.

2002 - ВПС США відновили патрулювання в небі Нью-Йорка і Вашингтона. Таке патрулювання спочатку планувалося лише 11 вересня. Однак влада вирішила перестрахуватися.

2002 - Футбольні збірні Південної і Північної Кореї вперше більше ніж за 10 років провели між собою в Сеулі товариський матч, який закінчився досить символічно - з нічийним рахунком 0:0.

Іменини: Володимир, Іван, Мойсей

 

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ЧИ БУДУТЬ ХОДИТИ ДО ШКОЛИ ДІТИ У ХМІЛЬНИКУ ЗАЛЕЖИТЬ ВІД КОЖНОГО

 

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини