Чи будуть ходити до школи діти у Хмільнику залежить від кожного

Чи будуть ходити до школи діти у Хмільнику залежить від кожного

У вересні учні і студенти повернулися за парти. В минулому році навчання у багатьох закладах було дистанційним, а це в свою чергу призвело до того, що якість отриманих учнями знань, значно знизилась. Щоб це не повторилося, 2021/2022 навчальний рік розпочався у звичному форматі. Однак будь-якої миті все може змінитися і навчання може перейти на дистанційну форму, аби цього не сталося, а школи продовжили очне навчання - вакцинованими мають бути  – як мінімум 80%   працівників освітнього закладу, повідомляють Життєві обрії.

 

Як повідомив начальник управління освіти, молоді та спорту Хмільницької міської ради Віталій Оліх, станом на 31 серпня цього року в Хмільницький громаді з 711 працівників закладів освіти - 163 повністю вакциновано. Це 23%  усіх педагогогів громади. Ще 228 працівників отримали першу дозу вакцини, що становить 32% від їх загальної кількості.

Стосовно дошкільних навчальних закладів, то з 267 працівників садочків, дві дози вакцини отримали – 36 працівників, що становить 13,5%. Ще 83 працівники отримали першу дозу вакцини, що становить 31%  усього персоналу дошкільних закладів.

 

У Війтівецькій громаді зі 118 працівників шкіл, дві дози вакцини отримали 34 працівники, що становить 28%. Одразово провакциновано 41 працівника, що становить 66%  від загальної кількості Війтівецьких освітян.

Також в громаді нараховується 51 працівник закладів дошкільної освіти, дві дози вакцини отримали 13 з них, що становить 25%. Ще 34 працівники отримали першу дозу вакцини, що становить 67% - повідомляє начальник відділу освіти та соціально - гуманітарної роботи Війтівецької сільської ради Андрій Бялківський.

 

За даними Міністерства охорони здоров’я на 2 вересня, 389 926 працівників освіти повністю вакцинувалися проти коронавірусу. Це 28% усіх педагогів України. Ще 528 496 освітян, або ж 39%, отримали першу дозу. Але кількість вакцинованих вчителів у регіонах дуже різна. Найбільше – понад 60% – щеплених освітян у Житомирській та Київській областях (враховуючи тих, хто отримав лише одну дозу). Найменше – у Запорізькій та Волинській областях.

Щеплення проти коронавірусу – добровільне. Юридичних підстав заборонити невакцинованим вчителям ходити на роботу немає. Однак потрібно відповідально ставитись до свого  здоров’я і безпеки дітей. Щоб навчальний процес не переривався і вчителі, і діти повинні бути захищеними від COVID-19.

Утім, відповідальність за безперебійну освіту лежить не лише на вчителях. Вкрай необхідно, щоб батьки школярів також були вакцинованими проти коронавірусу. Адже діти рівною мірою можуть принести небезпечну інфекцію як зі школи додому, так і навпаки. У цій ситуації найбільше постраждають люди з груп ризику.

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини