Благодійний фонд Миколи Філонова і ГО «Ми-Вінничани» разом з партнерами перерахували 2 мільйона на спецрахунок для ЗСУ

Благодійний фонд Миколи Філонова і ГО «Ми-Вінничани» разом з партнерами перерахували 2 мільйона на спецрахунок для ЗСУ

15 червня, у Вінниці Благодійний фонд Миколи Філонова «Український Альянс» у партнерстві з ГО «Ми – Вінничани» організували благодійний марафон «Мільйон для ЗСУ від Вінничан».


Ініціатори заходу мали намір зібрати один мільйон гривень власних внесків і донатів, які підуть на закупівлю дронів і автівок для військовослужбовців та Сил оборони. Але сума отриманих коштів виявилася значно більшою – понад два мільйони гривень. 



Більшу частину з 2 мільйонів благодійних коштів перерахували учасники та партнери ГО «Ми – Вінничани» і благодійного фонду Миколи Філонова «UA», представники малого та середнього бізнесу. 

Долучились до акції і великі підприємства області: Вінницька птахофабрика і МХП-Зернопродукт, ще близько 100 тисяч гривень задонатили мешканці Вінницької області, які брали участь в марафоні онлайн та гості благодійного заходу.


«Наша допомога фронту і взагалі сприяння справі оборони України – системна. Уже понад 10 млн грн у партнерстві з ГО «Ми – Вінничани» було перераховано на потреби захисту нашої країни. Лише сьогодні ми зібрали понад два мільйони гривень. Продовжимо це робити й у майбутньому», – прокоментував подію Микола Філонов.

Під час проведення Благодійного марафону, у якому взяли участь народні депутати України Лариса Білозір, Геннадій Вацак, Микола Кучер, голова ГО «Ми – Вінничани» Валерій Коровій та координатор цього громадського об’єднання у Вінниці Сергій Кудлаєнко, командири військових підрозділів, бригаді ППО були вручені ключі від позашляховика, а представники бригади «Червона калина» отримали два дрони з тепловізорами.


«Дані бойові птахи стали невід’ємною складовою наших підрозділів під час виконання бойових завдань. Я впевнений, що вашою непохитною позицією, вашою потужною підтримкою ми спільно прискоримо Перемогу над ворогом», – подякував волонтерам полковник військової частини нацгвардії.



Ось як прокоментував благодійний марафон в соціальній мережі Микола Філонов.

Об'єднатись навколо України, об'єднатись проти ворога, об'єднатись навколо Перемоги!


Сьогоднішній благодійний марафон ми почали з молитви за Україну, яку свого часу прийняв Предстоятель Православної Церкви України, Блаженніший Митрополит Епіфаній, а зачитав її військовий капелан, Архімандрит ПЦУ Отець Дорофей.

Хочу особисто подякувати всім хто долучився до нашого збору - нашим партнерам, благодійним організаціям, всім, всім, всім підприємцям, волонтерам, керівникам Вінницької птахофабрики, підприємству МХП-Зернопродукт та інших відомих в Україні бізнес-структур, кожному благодійнику, який долучився до онлайн збору. 

Але, звісно, особлива подяка всім нашим захисникам, командирам, заступникам командирів військових частин, солдатам, представникам Нацгвардії, ППО, прикордонників, ССО, військовим лікарям, які підтримали наш захід своєю присутністю і сказали багато добрих слів на адресу всіх (!) волонтерів України. І невимовна шана та подяка кожному захиснику, який боронить сьогодні нашу країну!

Наприкінці заходу, коли ми зрозуміли, що зібрали більш ніж вдвічі від нашої мети збору - більше 2 мільйонів гривень - рішенням всіх учасників нашого марафону одноголосно було вирішено підтримати глобальну ініціативу Президента України Володимира Зеленського, фандрейзингову платформу UNITED24, на яку було вирішено направити півмільйона гривень, за напрямком "ОБОРОНА".

Довідково: United24 — глобальна ініціатива з підтримки України, запущена 5 травня 2022 року Володимиром Зеленським.

Станом на 31 травня 2023 року вдалося зібрати понад 340 млн дол. донатів зі 110 країн.

 

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини