Благодійники передали медичне устаткування та ліки в лікарні Козятина

Благодійники передали медичне устаткування та ліки в лікарні Козятина

Благодійний Фонд Миколи Філонова “Український Альянс” передав разом з Благодійним Фондом «Милосердя та Здоровʼя» та керівником ГО «Ми-Вінничани» у м. Вінниця Сергієм Кудлаєнком гуманітарну допомогу від партнерів з США в дві лікарні Козятина. Медикаменти, приладдя та обладнання стануть в нагоді лікарям Вінниччини.

Привезли великий гуманітарний вантаж: ліки, медикаменти, медичне устаткування, засоби догляду, трошки обладнання сучасного нового, якого потребував цей заклад.

– Це ініціатива нашого фонду, разом з нашими стратегічними партнерами зі Сполучених Штатів Америки. Вантаж складався з шести контейнерів загальною вартістю у майже два мільйони доларів. Ми його розподілили на вже більше 35 лікарень на Сході України та лікарням за місцем вимоги» , – каже Олександр Яцина, голова правління БФ «Милосердя та здоров’я».

За словами головного бухгалтера КП «Козятинський центр сімейної медицини» Марини Сарбаївої, в наш час повномасштабного вторгнення допомога лікарням дуже потрібна. Тому що, є потреба у багатьох засобах медичних, лікувальних, як військовим так і пацієнтам з територіальної громади, так і людям з інших районів, які приїжджають до лікарні.

«Серед отриманого є засоби догляду за пацієнтами, є зізи, є лікарські препарати, які зараз дуже потрібні нашим пацієнтам. Ми вдячні за допомогу», – каже головна медична сестра КП «Козятинський центр сімейної медицини». 

Об’єднання зусиль волонтерських організацій та фондів на сьогодні дуже важливе, наголошує керівник Вінницької міської організації ГО «Ми-Вінничани» Сергій Кудлаєнко

«Об’єднання зусиль для нашої спільної перемоги над росією дуже важливе. Сьогодні ми черговий раз довели, що ми опікуємось елітою нашого суспільства, елітою нашою держави — військовими та лікарями», – підкреслив Сергій Кудлаєнко.

Директорка КП «Козятинська центральна районна лікарня» Оксана Забазна подякувала благодійникам за таку чудову допомогу.

«Цей вантаж нам буде досить актуальним для надання стаціонарної допомоги хірургічного напрямку і терапевтично неврологічного, це розхідні матеріали, які необхідні для забезпечення комфортного перебування пацієнтів так і для надання медичної допомоги», – каже Оксана Забазна.

За словами Миколи Філонова, голови БФ «Українській Альянс», фонд систематично реалізовує благодійні проєкти у Козятинській громаді і по Вінницькій області. 

«Сьогодні ми разом з Благодійним фондом «Милосердя та здоров’я» привезли партію медикаментів, обладнання для двох лікарень Козятинської громади. Медична сфера сьогодні, особливо там де є питання реабілітації поранених, де є родини військовослужбовців, це теж має бути пріоритетом для роботи благодійних фондів», – зауважив Микола Філонов.

До подяки медикам доєдналась і керівниця Козятинської громади Тетяна Єрмолаєва, вона наголосила, що у військовий час допомоги забагато не буває.

«Хочу подякувати Благодійному фонду «Милосердя та здоров’я» за те що вони завітали до нашої громади, за те що надали нам велику допомогу для наших двох лікарень — КП «Козятинська центральна районна лікарня» та КП «Козятинський центр сімейної медицини».

Неймовірна вдячність хлопцям, за те що вони цим займаються! Я знаю точно, що це займає багато часу, багато енергії — робота з закордонними донорами з тими хто може це постачати. Дякую, що вони турбуються про нас. Бажаю вам всім здоров’я, а нам всім Перемоги!», – підсумувала Тетяна Єрмолаєва.

Img 1895Img 1893Img 1889Img 1886Img 1885Img 1884
Підписуйтесь на телеграм канал Gazetahm.org
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини