Де вакцинуватись від коронавірусу в Хмільнику?

Де вакцинуватись від коронавірусу в Хмільнику?

В Україні стартував п'ятий етап вакцинації від COVID-19, тепер вакцинуватимуть всіх охочих, незалежно від віку та професії. Де вакцинуватись у Хмільнику, які вакцини доступні у місті та чи можна їх обирати? Відповіла на ці питання Ольга Іщук, помічник епідеміолога, що працює у центрі вакцинації.

Якщо ви бажаєте отримати вакцину, потрібно прийти на огляд до свого сімейного лікаря, який по стану здоров'я та життєвих обставинах допоможе визначити, яку семе вакцину слід використовувати. Далі потрібно звернутись у центр вакцинації, що розташований на 2 поверсі колишньої будівлі дитячої поліклініки по вулиці Пушкіна 64, де вам зроблять щеплення. Центр вакцинації працює з 9:00 до 15:30 у будні дні та з 9:00 11:30 у вихідні, а час прийому у сімейного лікаря рекомендують узгоджувати в телефонній розмові.

Прямо зараз у Хмільнику доступна вакцина CoronaVac. Як тільки Вінниччина отримає нову партію вакцини Pfizer, як зазначають у центрі вакцинації, вона буде доступна і в Хмільнику. Також, дуже ймовірно, скоро з'явиться і вакцина Moderna.

Хоч сімейний лікар після огляду і може дати рекомендацію того, яку вакцину використовувати, остаточне рішення залишається за пацієнтом, він сам може обирати вакцину з числа наявних в центрі. Важливим чинником при виборі вакцини також є життєві обставини пацієнта, а точніше — його плани стосовно виїзду за кордон. "Одну вакцину ми пропонуємо людям, які нікуди не їдуть, іншу - людям, що планують їхати на відпочинок чи на роботу в іншу країну. Людина сама обирає вакцину, зважаючи на свої потреби", - пояснює Ольга Іщук.

За прогнозами епідеміологів, восени Україну чекає нова хвиля COVID-19, яку спровокує версія "Дельта". Її наслідки уже відчули на собі жителі Індії та Росії, де число загиблих невпинно зростає протягом останнього місяця і вже в середньому сягає понад 700 осіб на добу. Єдиним ефективним методом захисту від коронавірусу є вакцинація, яка зараз відкрита для всіх бажаючих. 


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ХМІЛЬНИКУ ПРОСЯТЬ ВІДРЕМОНТУВАТИ СИСТЕМИ ВОДОВІДВЕДЕННЯ У ЦЕНТРІ МІСТА

  Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org  

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини