Для касирки санаторію у Хмільнику обрали запобіжний захід

Для касирки санаторію у Хмільнику обрали запобіжний захід

26 липня Життєві обрії повідомляли про те, що слідчими-детективами за оперативного супроводження працівників відділу захисту інтересів суспільства і держави ГУНП у Вінницькій області було викрито злочинну діяльність посадовців Хмільницького санаторію, які завдали збитків державному підприємству на суму 4 мільйони 800 тисяч гривень. Слідством було встановлено, що протягом декількох років кошти, які відпочивальники платили за амбулаторне лікування та доплати за продовження терміну путівок, були не оприбутковані, а подані ними заяви та прибуткові касові ордери знищені. З метою приховування злочинних дій та уникнення кримінальної відповідальності, зокрема, колишній старший касир санаторію складала та підписувала акти про результати інвентаризації наявних коштів, що зберігалися у касі санаторію, куди були внесені завідомо неправдиві відомості.

Як повідомляє прес-служба  Вінницького апеляційного суду,12 серпня у Вінницькому апеляційному суді відбулося засідання, на якому вирішувалося питання про зміну підозрюваній запобіжного заходу. 

Під час кримінального провадження, яке триває з 23 липня, підозрювана у вчиненні злочину касирша не надала жодних показань. Тому, слідчий клопотав до апеляційного суду про те, щоб залишити підозрювану під вартою до закінчення усіх слідчих дій. 

Адвокат підзахисної під час судового засідання заперечував проти клопотання слідчого. Він переконував суд в тому, що його підзахисну підозрюють необґрунтовано та просив скасувати рішення першої інстанції та застосувати щодо неї, як запобіжний захід, особисте зобов’язання або домашній арешт. В той же час, підозрювана у вчинені привласнення коштів санаторію свою провину у судовому засіданні заперечувала.

– Я нікуди не збираюся їхати. Тут – мої діти і внуки. 24 роки працюю касиром. Були різні перевірки. Я не знаю, хто це і що це. На старості зробили мене аферисткою, – додала працівниця санаторію на свій захист.

Прокурор наполягав на тому, що ухвала слідчого судді Вінницького міського суду законна й обґрунтована й підозрювану потрібно залишити під вартою. Позиція прокурора була мотивована тим, що перебуваючи на волі підозрювана може переховуватись від органів досудового розслідування та суду, незаконно впливати на свідків у цьому ж кримінальному провадженні чи перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Заслухавши обидві сторони процесу суд вирішив не змінювати рішення суду першої інстанції та залишити підозрювану у привласненні майже п’яти мільйонів гривень касирку Хмільницького “Медичного центру реабілітації залізничників” під вартою. Як зазначається в ухвалі, суд дозволив відпустити її з під варти за умови внесення застави у розмірі 713 700 гривень.

фото 

Вінницького інформаційного порталу Vежа

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------------  

ПОЛІЦІЯ РОЗСЛІДУЄ ПРИВЛАСНЕННЯ МАЙЖЕ 5 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ В САНАТОРІЇ ЗАЛІЗНИЧНИКІВ НА ВІННИЧЧИНІ

У ХМІЛЬНИКУ ЗАТРИМАЛИ ВОРОЖКУ, ЯКА ПОГРАБУВАЛА ДИТИНУ

  Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org   

 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

 

 

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини