Двоє студентів з Літинського району відреставрували старенький «Запорожець» і прославились на всю країну

Двоє студентів з Літинського району  відреставрували старенький «Запорожець» і прославились на всю країну

Двоє студентів-автомеханіків з нічого робити на карантині відреставрували старенький «Запорожець» і зробили з нього кабріолет.  Тепер український всюдихід зі зрізаним дахом, акустичною системою і заміненими сидіннями їздить по селу Івча Літинського району і вражає перехожих. Хлопці катають на своєму ноу-хау односельців і отримують від них на свою адресу схвальні відгуки за майстерність. 

Про літинське диво техніки  розповіли в сюжеті ТСН.

Цей «Запорожець» Максим Мамедов і Андрій Маковійчук купили за 8 тисяч гривень. Хлопці навчаються на автомеханіків, тож під час карантину вирішили його «відтюнінгувати».


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  ДОЖИЛИСЬ, ДОКЕРУВАЛИСЬ! ДІТЕЙ НА ВУЛИЦЮ СТРАШНО ВИПУСКАТИ, ЩОБ НЕ ПОТОПИЛИСЬ


- Сиділи в гаражі, нам не було що робити. Вирішили відрізати дах автомобіля, стало цікаво. Робили автомобіль разом і вдень, і вночі, – каже Андрій Маковійчук.

У селі такого «дива» автопрому ще не бачили. Прокататися на «кабріолеті» тут знайшлося чимало охочих.

- Люди в селі в шоці. Просять їх прокатати на «кабріолеті». Тепер коли ми їдемо, нас ще й на відео знімають, – каже Максим Мамедов.

- Гарно, треба таке робити. То краще на автівці їздити, ніж на коневі, - діляться враженнями місцеві жителі. 

Молоді подобається їздити з вітерцем та з музикою, а на те, що в кабріолеті відчиняються двері, вони не зважають.  

Іноді двигун глухне, тому доводиться машину буксирувати. А ще, через зрізаний дах, запорожець погано тримається дороги. Юні автомеханіки планують її удосконалити.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «А НАМ МОРЕ ПО КОЛІНО, А НАМ ГОРИ ПО ПЛЕЧЕ» ЦЕНТР КУРОРТНОГО ХМІЛЬНИКА, КІЛЬКА ДЕСЯТКІВ МЕТРІВ ВІД МІСЬКОЇ РАДИ


- Буде дуга стояти, щоб жорсткість була краща. Знизу ресори можу заварити, або пороги встановити. Перекрасити також повністю хочемо і «зарезинити», щоб було більш-менш краще, – розповів Андрій Маковійчук.

Проте таке переобладнання незаконне. Спочатку б автовласники мали отримати дозвіл, а вже потім зрізати дах. Кабріолет потрібно реєструвати заново.

- Це переобладнаний транспортний засіб. Закон України про Дорожній рух зазначає в 10-денний термін вносити всі зміни щодо змінювання адреси, типу транспортного засобу, - сказали у Сервісному центрі.

Та цим студенти-механіки не переймаються, мовляв, за межі села не виїжджатимуть. Вже збирають гроші на нові деталі. Кажуть, що хочуть встановити ще одного сабвуфера, замінити дверні карти на нові, змінити салон.

А ще автоконструктори мріють отримати водійські посвідчення, бо жоден із них документа на право водіння немає.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПОНАД 80 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ ПЕРЕРАХУВАВ АФЕРИСТАМ ФЕРМЕР З ХМІЛЬНИЧЧИНИ, ЯКИЙ ХОТІВ КУПИТИ ТРАКТОР

F3e1a006d8919d428dd02ef3edb3ba39 preview w440 h2905ed4aa3224639
%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини