Двох захисників з Хмільниччини Президент України нагородив орденами "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно)

Двох захисників з Хмільниччини Президент України нагородив орденами "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно)

Двоє захисників з Хмільниччини  Кобилянський Олексій Дмитрович та  Лесько Віталій Юрійович Указом Президента України Володимира Зеленського нагороджені орденами "За мужність" ІІІ ступеня та пам'ятними грамотами Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного  (посмертно), - повідомляють Життєві обрії.

Сьогодні, 4 квітня нагороди, рідним захисників, вручили начальник Хмільницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковник Олег Резедент та заступник голови Хмільницької військової адміністрації Олександр Пузир.

Перед тим, як вручити нагороди присутні, хвилиною мовчання, вшанували пам'ять про героїчних захисників, які віддали життя за Україну, боронячи її від російських окупантів.

Олег Резедент та Олександр Пузир висловили глибоке співчуття рідним полеглих захисників.

- Ми ніколи не забудемо їх подвиг і завжди будемо підтримувати вас, завдяки мужності українських воїнів, таких як Олексій Кобилянський та Віталій Лесько, Україна дає гідну відсіч окупантам. Ми обов'язково переможемо! Слава Україні  - сказав Олег Резедент вручаючи ордени.

- Ви завжди можете розраховувати на підтримку влади, ви втратили найдорожчих людей, тому наш обов'язок підтримувати вас та допомагати вам і ми це будемо робити, звертайтесь з будь-яких питань,  зробимо все, що в наших силах. Дякую вам за патріотизм та витримку. З такими людьми Україна обов'язково переможе! - сказав Олександр Пузир під час вручення пам'ятних Грамот Головнокомандувача ЗСУ.

Солдат КОБИЛЯНСЬКИИ Олексій Дмитрович народився 30 березня1984 року в с. Мізяків Калинівського району Вінницької області. Призваний до лав Збройних Сил України по мобілізації Другим відділом (м. Калинівка) Хмільницького РТЦК та СП 1 березня 2022 року. Військову службу проходив на посаді гранатометника 2 стрілецького відділення 3 стрілецького взводу 1 стрілецької роти у складі військової частини А7085.

3 травня 2022 року вірний військовій присязі, у бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість і мужність, загинув під час ведення бойових дій в районі населеного пункту Лиман, Донецької області.

Солдат ЛЕСЬКО Віталій Юрійович народився 12 березня 2000 року у селі Рибчинці Хмільницького району Вінницької області.

Призваний 28 січня 2022 року Хмільницьким РТЦК та СП Вінницької області на військову службу за контрактом. Військову службу проходив на посаді номер обслуги 2-ї гармати, 1-го взводу 3-ї САБатр у складі військової частини А1619.

1 червня 2022 року вірний військовій присязі, у бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість і мужність, загинув біля н.п. Шевченкове Вітовського району Миколаївської області - під час артилерійського вогню противником отримав поранення не сумісне з життям.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

ГЕРОЯ З ХМІЛЬНИЦЬКОГО РАЙОНУ НАГОРОДЖЕНО ОРДЕНОМ "ЗА МУЖНІСТЬ" ІІІ СТУПЕНЯ (ПОСМЕРТНО)

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини