Екологічна катастрофа: на Вінниччині ветсанзавод створив звалище з решток тварин (ВІДЕО)

Екологічна катастрофа: на Вінниччині ветсанзавод створив звалище з решток тварин (ВІДЕО)

На Вінниччині керівник держпідприємства завдав мільйонних збитків екології регіону, - повідомляють Життєві обрії з посиланням на Національну поліцію.

51-річний підозрюваний, ігноруючи встановлені спеціальні правила, організував утилізацію небезпечних відходів тваринного походження у непристосованому для цього місці. Злочинні дії посадовця призвели до забруднення земельної ділянки площею 1,3 гектара.

Експерти встановили, що державі завдано збитків на суму понад 1,2 млн гривень, а допустимий рівень небезпечних речовин у забрудненому ґрунті перевищив норму в майже 8 разів.

За словами заступника начальника Слідчого управління поліції Едгарда Папікяна, під час досудового розслідування слідчі встановили, що зловмисник протягом 2019-2021 років на земельній ділянці підприємства у Вінницькому районі організував систематичне розміщення небезпечних відходів.

28 січня слідчі Слідчого управління ГУНП у Вінницькій області  повідомили керівнику підприємства про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 239 (забруднення або псування земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров'я людей або довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи довкілля) Кримінального кодексу України.

  ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:---------------  

У ВІННИЦІ НАРКОУГРУПОВАННЯ ЗБУВАЛО НАРКОТИКІВ НА 2 МІЛЬЙОНИ ГРИВЕНЬ ЩОМІСЯЦЯ

 

 Підписатись на телеграм канал Gazetahm.org 

Сподобалась новина - поділись нею з іншими.


 

 

%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d1%81%d0%b0%d0%b8%cc%86%d1%82 %d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0

Схожі новини